Hirdetés
Hirdetés

Amiért élni érdemes – Új dal az A Bence kalandjai jövő héten érkező második nagylemezéről

A Bence kalandjai jövő héten jelenteti meg új, 1bor1vers című albumát. A szövegek mindegyikét egy-egy hazai kortárs költő írta. A most megjelenő Amiért élni érdemes című dal Kiss-Horváth Ágnes költeménye nyomán született és azokat a földi örömöket jegyzi, amelyekért nap, mint nap érdemes felkelni. Az élet élvezetéhez pedig hozzátartozik a zene is, már csak ezért is ajánlott elmenni március 23-án az 1bor1vers lemezbemutató koncertjére a B32-be.

Hirdetés

A Bence kalandjai Jobbágy Bence gitáros-dalszerző szólóprojektje. 2020-ban, Tengerek címen jelentette meg első nagylemezét, március 10-én pedig 1bor1vers címen érkezik második albuma. A számokat eredetileg Bence az 1Bor1Vers gasztro-kulturális projekt felkérésére írta, most pedig lemez formájában is megjelennek. Az albumról korábban Krusovszky Dénes szerzeménye, az Éjszaka sétálni klipje jelent meg, most pedig itt a második dal-kóstoló, az Amiért élni érdemes. Bence így mesélt róla:

„Az Amiért élni érdemes Kiss-Horváth Ágnes verse, kifejezetten az 1Bor1Vers estekre írta. Szép, tiszta szöveg, könnyű hozzá kapcsolódni. Azok a zenék jutottak róla eszembe, amiket gyerekkoromban a szüleim hallgattak. Próbáltam finoman hozzányúlni, hogy olyan legyen, mintha ugyanaz az ember írta volna a szöveget és a zenét, ne legyen énekelt vers jellege. Egy ilyen dalnál nekem fontos, hogy maradjon tér a hallgatónak a saját gondolataira, valahol ebben az asszociációs mezőben van az ereje.”

A vers születéséről a költő, Kiss-Horváth Ágnes a következőket mondta el:

„Számomra a vers, a mese az a hely, ahol az ember a világot szavakkal szereti. Az Amiért élni érdemes című versem egy négy versszakos hitvallás azokról a fontos dolgokról, amelyek szebbé tesznek egy életet. A téma komoly, ezért a vers elején a mák és szőlő roppanása mondattal indítottam, és ezekkel a kissé játékos szavakkal oldani szerettem volna a hangulatot.  Mert úgy gondolom, az életet nem mindig kell komolyan venni.”

A dalhoz készült szövegvideót ezúttal is Bence felesége, Kleb Zsófi készítette, ő így mesélt a projektről:

„Hálásak vagyunk a sorsnak – vagy inkább magunknak – azért, hogy nap mint nap ebben a gyönyörű tájban sétálhatunk Zorka kutyánkkal. Számunkra ez is egy olyan apróság, amiért élni érdemes.”

Az 1bor1vers lemez március 10-én jelenik meg, a lemezbemutató koncert március 23-án lesz a B32-ben. A koncertre ide kattintva válthatók jegyek. 

Fotó: Kleb Zsófi

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,981KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók