Hirdetés

Álomszerű világot alkot a Tape Delay

tapedelay_image_05_kicsi.jpg

A soulos, electrós, popos, olykor a távol-kelet világát, vagy a 80-as évek bőrdzsekis romantikáját megidéző Tape Delay ötlete három éve fogalmazódott meg Szőke Zoltánban. 2016 nyarán kelt életre és azév őszén debütált a közönség előtt. Az első hírek és megjelenések konkrét név és arc nélkül történtek, hogy a közönség a zenére tudjon koncentrálni. Tape Delay projekt mögött Szőke áll, az élő fellépések alkalmával zenekarrá alakulva szólal meg a Tape Delay Live Set Szőke Bence dobos, Ménesi Móric gitáros és Háló Gergő szintetizátoros segítségével. Zwickl Ábel felel a felvételek összerakásáért, kialakításáért és az élő koncert technikai részéért. (Fotó: Bodnár Zsófi)

A Macao című debütáló EP december 23-án jelenik meg, erről az itt hallható Bleach című dal az utolsó, ami megjelenik kislemezként. Az EP felvételére nyáron került sor, Zwickl Ábel és Stámusz Feri (STAMUSIC) segítségével. A Vagabond egy szenvedélydús klippel debütált októberben, melyet a Just Stay Natural készített, a  Shimmer pedig egy szöveges videóval jelent meg november végén.

A Bleach az EP harmadik dala, ezzel került be a Tape Delay a Keret blog által szervezett Kikeltetőbe, ahol végig a zsűri támogatásával jutott tovább, a fináléban pedig győztesként vihették el a fődíjat, számos különdíjjal kiegészítve. 

A Tape Delay 2017 első felében már nagylemezzel szeretne jelentkezni, valamint egész estés önálló koncertekkel. A projekt imagéhez szorosan kapcsolódik a vizualitás, ezt nem csak az online kommunikációban és a dalokat kísérő videokban hangsúlyos, de a tervek szerint az élő fellépések során is nélkülözhetetlen lesz a vizuális, olykor álomszerű koncertélmény.

A posztot az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
850FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló