Hirdetés
Hirdetés

Államosították a jegyeladásokat Kínában

A kínai Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium bejelentette, hogy központosított jegyrendszert vezet be, az újítás az élő előadások minden szegmensét érinti.

Hirdetés

Koncertek, tánc, színház, művészeti előadások és vígjátékok is csak olyan jegyekkel látogathatóak Kínában, melyek a nemzeti jegykezelési információs platformhoz kapcsolódnak, ezáltal egységes szabályok vonatkoznak az értékesítésre és a visszatérítésre. A minisztérium alá tartozik az Előadó-művészeti Szövetség, ami szerint ez az intézkedés segíti majd az iparágban a visszaélések elkerülését, kiszorítja a jegyüzéreket, nyomon követhetővé válnak a valódi jegyértékesítési adatok, és megbízhatóbb adatokkal szolgál majd az előadó-művészeti iparággal kapcsolatban.

A platform és a központosítás az után indult, hogy kiderült, több piaci szereplő is gyanúba keveredett, hogy a jegyekkel spekulálnak, miközben 2017 óta törvény írja elő, hogy a forgalomba hozott jegyek 70 százalékát közvetlenül a közönségnek kell kínálni, nem pedig közvetítőknek értékesíteni.

Csak a valós piaci adatok felhasználásával tükrözhetjük a valós piaci körülményeket, és törekedhetünk az előadóipar pontosabb politikai támogatására

– nyilatkozta az előadóművészek szövetsége, ami szerint a rendszer adatokat szolgáltat a hatékonyabb piacelemzéshez. Más kérdés ugyanakkor, hogy a közvetlenül a kormányhoz beérkező adatokat egészen pontosan milyen szempontok szerint elemzik, és mit jelent egészen pontosan a társadalmi státuszban, ha valaki bizonyos műfajú vagy bizonyos előadók koncertjét rendszeresen látogatja.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók