Hirdetés

Áll a bál Neil Young spotify-os törlése miatt, bojkottfelhívás is indult

Mi is megírtuk csütörtökön, hogy miután Neil Young ultimátumot adott a Spotify-nak, hogy vagy ő megy a platformról vagy Joe Rogan, a Spotify inkább törölte a rocklegendát, mint a rendkívül népszerű oltásszkeptikus podcastert, akinek a céggel amúgy 100 millió dolláros exkluzív szerződése van.

A dologra egyből ráugrott a Spotify szinte összes konkurenciája, akik sietve közölték a világgal, hogy náluk továbbra is a zene az első, és Neil Young marad, hallgatható ugyanúgy, mint eddig.

Ezen kívül többen megszólaltak az ügyben, például Catherine Mayer, aki ugyan nem zenész, de a Gang Of Four-vezér Andy Gill özvegyeként elmondta, hogy postpunk-legenda most teljes mellszélességgel kiállna Young mellett, Rogan ellen, ha nem halt volna bele 2020-ban a koronavírusba.

A legtöbb zenész egyébként Young mellé állt, és szerintük a Spotify most bebizonyította, hogy egyáltalán nem a zene a fontos a számukra, hanem csak pusztán egy techvállalat, akinek semmi más nem fontos, csak hogy minél több időt töltsenek az emberek a platformon, teljesen mindegy mit hallhatnak közben.

A Disturbed frontembere viszont méltatta a Spotify döntését, mondván, hogy háromszor oltottként ugyan nem ért egyet egy csomó mindennel, ami Rogan műsorában elhangzik, de a streamingcég jól tette, hogy kiállt a szólásszabadság mellett.

És mindeközben a Twitteren #CancelSpotify kampány is indult, a Young-rajongók így tiltakoznak a kedvencük törlése ellen.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk