Hirdetés

Akik alatt beszakadt a Merlin színpada – Voicst-interjú

Ezen a héten kedden este a Merlinben lépett fel Hollandia éppen legnépszerűbb indie pop együttese a Voicst. Még a koncert előtt ettem egy kis csokit Tjeerddel (ének, gitár) és beszélgettünk, kinevetve egymás muris nyelvét. De a holland akkor is idétlenebb, mint a magyar, az biztos.

Már tegnap óta az országban vagytok, merre jártatok?
Szerbiában turnéztunk pár napig, ami nagyon jól sikerült és Belgrádból jöttünk. Délelőtt 10 körül értünk ide, adtunk egy csomó interjút aztán az itt élő barátaink elvittek minket ebédelni. Nagyon finom levest ettem kenyérből, meg még valamit, amire azt mondták magyar specialitás, de lehet, hogy átvertek.

Tavaly felléptetek a Szigeten, emlékeztek belőle valamire?
Nagyon sok fesztiválon jártam már, de ilyen vad helyet még nem láttam. Nagyon egyedülálló, hatalmas, rengeteg különböző helyszínnel és nagyon jó zenével. Két napot voltunk ott akkor, az elsőt bámészkodással és koncertekkel töltöttük, aztán másnap felléptünk és mentünk is haza. Szinte sokkolt, hogy mennyi holland volt a fesztiválon és a koncertünkön is. Nagyon meglepődtem.

Akkor ti is megvadultatok kicsit, volt ott lufi meg gumikrokodil. Ma estére is terveztetek hasonlót?
Nem terveztünk semmit, nincs nálunk lufi se. Nagyon szeretünk megőrülni a színpadon, de azt is szeretjük, amikor a fellépés a zenélésről szól. Majd kiderül mi lesz.

Fontosnak tartjátok a nemzetek közötti kommunikációt, hozzánk is egy Holland Fesztivál miatt érkeztetek. Nagy a különbség a két ország között?
Azt hiszem, az emberek valójában mindenütt ugyanolyanok, egy bizonyos szinten. Sok új arccal találkoztunk. Nevettek a vicceinken, mi is nevettünk rajtuk, jól telt az idő.

Bár nem szeretitek definiálni a zenétek stílusát, de mégis, mit mondanál, mi ez?
Számomra pop zene, de én Miles Davisre is ugyanezt mondom. Legyen mondjuk indie pop egy kicsi csavarral.

Felléptetek már rengeteg híres együttessel, milyenek voltak?
Egy élmény volt mindenkivel játszani, csak az a baj az ilyen fellépésekkel, hogy az emberek az előzenekarra nem igazán kíváncsiak, csak ácsorognak karbatett kézzel. A Presindents Of The United States közönsége azonban más volt, ott ránk is kíváncsiak voltak, a tagok pedig nagyon kedvesek, sokat lehet tőlük tanulni.

Nemrég készült el az új számotok A Year And A Bit címmel annak örömére, hogy már több, mint egy év eltelt a tavalyi A Tale of Two Devils lemez óta. Mi minden történt ezekben a hónapokban?
Hú, jaj, ezt nagyon nehéz lenne összefoglalni. 2008 janárban jött ki a lemez és őszintén szólva nem emlékszem, annyi minden volt. De főleg a zenéről szólt, vagyis csak a zenéről. Elértük, hogy már meg tudunk élni a zenélésből, és ha ki tudod fizetni belőle a számláidat az már tökjó és írhatod a számokat.

Dolgozol most valamin?
Épp felkértek, hogy egy dokumentumfilmhez készítsek zenét és még fogalmam sincs milyen legyen, pedig már csak másfél hónapom van, hogy befejezzem. Mostanában nagyon rákattantam a hip hopra, szóval még az is lehet, hogy ilyesmi lesz az új lemez. De ezt még őszintén szólva nem tudjuk. Hagyunk elég időt, hogy elkészüljenek a számok, aztán majd kiderül. Hip hop lesz vagy metál. Van három fúvósunk, bevettünk még egy gitárost és egy billentyűs/kütyüs lányt is. Ez is sokban befolyásolja majd a számokat.

Ha már szóba kerültek a zenésztársaid, nem mentetek még egymás agyára?
A többiek nagyon kedvesek. Olyanok vagyunk mint a vénasszonyok, sokat panaszkodunk és idegesítünk mindenkit, de ez teszi különlegessé a kapcsolatunkat. Mintha egy család lennénk., ez már több, mint egy barátság. Néha kihívás, de akkor is

Jó döntés volt zenésznek állni?
Mind a hárman olyat akartunk csinálni ami boldoggá tesz, ami izgi. Sven (basszus) a zenélés mellett fotózik és nagyon jól csinálja. Mindenképpen valami kreatívat akartunk és ez sikerült is, szóval elégedett vagyok. Játszottunk Szarajevóban, gyönyörű volt, most itt vagyunk, ez hihetetlen, pontosabban ez kibaszott jó.

A zenétek már néha-néha bosszantóan dallamos és fülbemászó, nem ment még az agyatokra az egész?
Amikor velem ez történik akkor tudom, hogy jó, amit hallgatok. Persze, amikor számot írok, az állandóan a fejemben van, de miután felvettük már ki is száll. Amikor új, akkor naná, hogy állandóan ez megy a fejedben. A tiédből is épp hallom a számainkat, biztosan ma sokat hallgattad.

Mit kívánnál magatoknak?
Mostanában azt csinálom, amit akarok. Szeretnék többet lenni külföldön és saját koncerteket adni, nem mások előtt fellépni. Ehhez még hosszú út vezet, de dolgozunk rajta. Van itt két magyar barátunk, akikkel egy nyaraláson ismerkedtünk meg, őket nem bánnám, ha hollandiába deportálnátok, hogy sörözhessünk velük. Hallgassátok a zenénket és biztos vagyok benne, hogy hamarosan még találkozunk!

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló