Ahányan nézik a filmet otthon a tévé előtt, annyi jegyet számolna fel egy új szolgáltatás

Forradalmasítaná az otthoni streamelés jövőjét a Venue egy olyan technológiával, ami képes lenne megszámolni, hányan ülnek a tévé előtt, és ennek fényében lehetne fizetni – írja az Independent.

Hirdetés

Egy újságíró osztotta meg a Venue, azaz a Xcinex streamingplatformjának sajtóközleményét. Ebben az újdonságok között arról írnak, hogy az eszközük képes arra, hogy monitorozza, hányan ülnek a tévé előtt, és egyenként adjon el az On Demand szolgáltatásra jegyeket, ami lehet film, sportesemény, koncertjegy vagy otthoni edzés is.

Vagyis ha négyen nézik a focimeccset, filmet, koncertet, akkor négy jegyet számol fel, ha pedig egyedül van valaki a szobában, akkor csak egyet.

Maga a technológia nem új, már 2020-ban is cikkeztek róla, most azonban úgy tűnik, hogy megvan az első olyan szolgáltató, aki be is építené ezt az eszközébe. 

Hogy ez kinek teszi vonzóvá a vásárlást, az egy jó kérdés, mindenesetre Sean Aitchison bejegyzésére rengeteg komment érkezett, és senki nem érezte át igazán, hogy ez a forradalmi újítás miért is lenne jó számára, sőt egy csomó kérdést vetett fel.

  • Ha valaki a műsor közben csak a telefonját nyomogatja a kanapén, míg a másik nézi, akkor is fizetnie kell?
  • Mi van, ha valaki a film felénél érkezik meg / el kell mennie, akkor is számol fel pénzt?
  • A nagyobb kutyákért is kell fizetni?
  • Ki lehet cselezni az eszközt, ha a kanapé színeibe öltöznek emberek, pont úgy, mint mikor terepszínű álcával készülnek fel a katonák?

A legtöbben azonban érthető módon a megfigyeléstől félnek, illetve nem értik, miért is szeretné bárki, ha egy cég a nappalijukban számolgathatná az embereket. Korábban egyébként a technológiáról azt mondták, hogy nem monitorozza a nappalit, nem kamerákon keresztül nézik, a technológia csak létszámot ellenőriz. Nincs arcfelismerés, nem gyűjt adatokat, és nem is emberek végzik a számlálást, csak arra kíváncsiak, hogy valóban annyian vannak-e a tévé előtt, ahányan jegyet váltottak.

Akinek viszont tetszik a koncepció, az beszállhat a finanszírozásba.

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,784KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
740FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés