Hirdetés
Hirdetés

A Wall Of Sleep változásai (A hét dala)

A Wall of Sleep korábban úgy tűnt, hogy Holdampf Gábor és Füleki Sándor (ének és gitár, mindketten volt Mood-zenészek) megbonthatatlan egységére épül. A zenekaron belüli viták miatt azonban Holdampf elhagyta a zenekart, és azóta már egy új társasággal (Magma Rise) lemezt is adott ki. A gitáros viszont új énekest keresett. Cselényi Csaba párhuzamosan a Stardrive-ban is frontember. A zenekar el is készült a lemezével, amiről egy dal fent van a myspace oldalukon, és jelentős változásokat mutat.

Alapvetően Cselényi hangja a változás, teljesen más hangfekvés, mint Holdampf Gáboré, és a Stardrive alapján azt is gondolhattuk, hogy képzettebb énekes is. A Hungry Spirits verzerészei viszont nagyon furcsák, valaki félhangnak mondaná, amit hall, szerintem hamis, sőt a hangszerekre sem illik. Ének terén csak a refrénnél rendeződik a helyzet, ott minden egyben van, a gitárok, és rajta az ének – egy fogós, a Wall of Sleep korábbi munkáihoz képest szokatlanul gyorsan ható dallam.

Ha az ének nem is tökéletes, a gitárok azok. Füleki laza csuklós gitárkezelése azonnal felismerhető, és a riffek alapján feltételezhető, hogy ő is írta őket, nem pedig Kemencei Balázs, a másik gitáros. Ami biztos, hogy ez egy alapvetően más világ, mint amit korábban ő csinált. Talán a Dio korszakos Black Sabbath a legnagyobb hatása a témáknak. Nem csak tömör zakatolás, és zúgatás van, hanem sok-sok harmónia, akár több irányból, még hammond is szól a refrén környékén.

A szám nem szól tökéletesen, a dob valahogy itt is kopog, ahogy az összes most megjelent doomlemeznél, de élvezhető a felvétel. A dal alapján a When Mountains Roar nem lesz megszokott Wall Of Sleep-album, és talán egyedül vagyok vele, de nekem a doom metálban is jól esik a változatosság.

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló