Hirdetés

Az Arctic Monkeys megcsinálta – A Volt ötödik napja

Sok embert (kellemetlenül) meglepett az Arctic Monkeys voltos fellépése, pedig ha olvasták volna a tavalyi beszámolónkat, nem érte volna váratlanul őket az angol zenekar nyegle, statikus előadásmódja. Ráadásul a britek előtt is egy olyan ír zenekar volt, akiket szintén az egekig magasztalnak, úton útfélen róluk beszélnek, így akár ők is csalódást okozhattak.

banner_1.jpg

A Strypesról beszélünk, akik egy az egyben úgy csinálnak, mintha ők lennének a korai Rolling Stones. Még kiállásban is olyanok, zenében meg szintén a klasszikus r’n’b-t nyomták, csak persze mai hangzással, hogy azért a fiatalok is értsék. Ja, a fiatalok, akik minden bizonnyal öregebbek náluk, hiszen a Strypes tagjai között van olyan, aki még nem is nagykorú. A helyzet az, hogy a zenekar tényleg nagyon ügyes, nagyon lendületes, koncerten is élvezet nézni, ahogy leveszik a nagy öregek mozdulatait. A bibi ott van, hogy mindez csak egyszeri poén egyelőre. Ráadásul elkövették azt a hibát is a Volton, hogy rengeteget játszottak. Jöttek egymás után a tök egyforma dalaik, tök egyformán előadva. Olyan négy számig élvezetes, azután elkezd az ember nézelődni, aztán otthagyja őket. Ha rámennek a jó dalokra, akkor még lehet belőlük valami. A profi kiállás már megvan hozzá. (dg)

Az Arctic Monkeys olyan erővel lett beharangozva a Volt főattrakciójának, hogy még az is hallott róluk, aki soha a közelében nem járt volna a zenekarnak. Kétségtelen, hogy népszerűek, és ez a népszerűség nem leszállóágban, hanem még emelkedőben van, és az is igaz, hogy könnyen megszerethető zenéről van szó, de a zenekar már egy ideje egészen másképpen gondolkozik, mint a többi brit csapat. Az utolsó lemezeket már Amerikában vették fel, és a Queens Of The Stone Age-főnök Josh Homme hathatós közreműködésével elindultak a stoner irányába, vagy legalábbis alaposan belekóstoltak. Ezen a koncerten ugyan sokan nem ismerhették fel a kis Black Sabbath-részletet az Arabella végén, de ettől még jó dolog, hogy az Arctic Monkeys nem akar popszenzáció maradni és csak a fiataloknak zenélni. A koncert maga a szokásos módon nyegle volt, Alex Turner is csak a megszokott flegma formáját hozta, de ettől még baromi pontos volt az egész. A közönség sok szövegelést nem kapott, csak elnyomtak húsz számot és lementek. Lehetne ezt hakninak hívni, ha a zenekar nem lenne mindig ilyen, vagy legalábbis nagyon hasonló. Ettől még tökéletes dalokat játszottak, tökéletes minőségben. A tömeg méretéből ítélve Magyarországon sem utoljára. (-dj-)

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló