Hirdetés

Vásári szórakozás

Scooter @ BME Fesztivál 2009.09.15.

A világ legnaivabb embereként mentem le a Műegyetem rakpartra a méltán világhírű Scooter koncertjére, pontosabban live actjére. Úgy gondoltam, hogy a köz- és elismert műszakis humor legalább egy minimális intelligens iróniát kicsikar a látogatókból. Egyszóval KI AZ, AKI NEM RÖHÖGNI MEGY A SCOOTERRE?

És csúnyán ráfizettem jóhiszeműségemre. Tetováltak, pirszingesek, felhajtott gallérosok, vagy épp száj- és szemöldöktetováltak; tulajdonképpen egy színes white partyba csöppentem. A sátorban a világ összes olcsó parfümjének (rettenetes tömény koncentrációban persze) keveréke három perc alatt alakult át gőzölgő savanyú maró izzadság- és izomszaggá, kintről úgy gőzölgött a sátor, mintha egy wigwamban főztek volna az indiánok. A koncert előtt is, és utána is "Jeeah", "Jo", és "Szkibidibá" ordibálásokkal tartották egymásban vbk-tól dülöngélve a lelket az inkább műszakisok és gyakran félmeztelenek. Ja, persze a koncert alatt is ez ment, csak akkor a színpadról jött.

A színpadi dekoráció két óriási megafon, két torony mögött mozgó playback bábu (Michael Simon, Rick J. Jordan), egy idősebb szőke kiabátor (H.P. Baxxter), meg két táncoslány volt. Kezdetben három percig, majd három számonként szikra- és tűzparádé jelezte, hogy itt azért nem akármilyen produkcióról van szó. Hamár lézer nem volt, ahogy szokott, vagy hamár arra kényszerül a zenekar, hogy egy egyetemi napok rendezvényen fellépjen. 

A hangzás kritikán aluli volt, a Scooter amúgy házibuliban élvezhető zenéje (rácsodálkozás, egyszerűség, irónia, proli dramaturgia, romantikus visszavágyódás áltisis korba) egyáltalán nem elevenedett meg, az agresszív szubon és a folyamatosan gerjedő torz mikrofonon kívül semmi sem volt hallható vagy érthető. Egyszóval a hangzás is rettenetesen olcsó volt.

Egy világ omlott össze bennem. Egyrészt azért, mert sokkal kifinomultabb humorérzékre számítottam látogatóktól (t.i. mosolyogva végighallgatni egy Scootert), másrészt sokkal komolyabb produkciót vártam a zenekartól. Ez a legvásáribb hakni volt, amit életemben láttam. DJ. "És most jöjjön akkor a Perszonall Dzsézössz ez én feldolgozásomban jeee" Sterbinszky méltó befejezése volt a cirkusznak.

Kommentek

Közeledik a mozizás vége? – Az HBO terve nagyon betehet a filmszínházaknak

Olyan sikerfilmek kerülnek majd egyszerre a moziba és az HBO Max-ra, mint a Mátrix 4 vagy a Dűne, az HBO GO pedig megszűnik.

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
708FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Ultralimitált közös kislemezt adott ki Thom Yorke, Burial és Four Tet

Nem ez az első eset, hogy a három zenész ilyet csinál.

Érdemes 5G telefont kérni karácsonyra?

Egyre több gyártó áll elő 5G képes készülékkel. Megéri váltani?

A OnePlus szerint igenis van értelme a telefonos koncertfelvételeknek

A virtuális interaktív koncertjüket ötven telefonnal veszik fel és adják élőben.

A Mordái és a Decolonize Your Mind Society képviseli Magyarországot a 2021-es Eurosonic-on

A Mordái és a Decolonize Your Mind Society képviseli Magyarországot a 2021-es Eurosonic Fesztiválon január 13-16 között, Európa legfontosabb showcase fesztiválján és zeneipari konferenciáján....