Hirdetés
Hirdetés

A nagy hazai rifflopás – Lenyúlták a HAW egyik dalát (FRISSÍTVE!!)

Az mekkora már, hogy a zenekarok tagjait beleszámolva is csak néhány száz főből álló hazai doom- stoner- sludge- egyéb szőrös metál színtér is lop egymástól. Illetve egész pontosan, hogy a Blackhoney nevű zenekar – mondjuk úgy – jelentős mértékben merített a fenti képen látható HAW zenekar 2009-es Between Two Wars dalából. Gondolták senki nem veszi észre. Mondjuk majdnem igazuk lett, mert az külön vicces, hogy a lopós zenekar dala már vagy másfél éve fent van a Youtube-on. Amúgy ne legyünk rosszindulatúak, biztos csak úgy jártak, mint Mick Jagger a Anybody Seen My Baby?-vel, mikor Keith Richards figyelmeztette, hogy esetleg rárakhatná a borítóra szerzőnek K.D. Langet is, ha már lenyúlta tőle a refrént.

A HAW zenekar, illetve Makó Dávid frontember üzenete a Facebookjukról:

Úgy látom mostanában ilyen időket élünk. Egyrészt köszönöm, megtisztelő, hogy méltónak találjátok a dolgaimat – ez esetben dolgainkat – ahhoz,hogy felhasználjátok, de kérlek titeket emberek, legyetek kreatívak egyedül. Ha nem megy, ne csináljátok inkább. Egyrészről ugye szerzői jogok. Másrészt pofon. Már csak azért is jár, amiért törlitek a kommenteket a videótok alól.

FRISSÍTÉS: A két zenekar megbeszélte a dolgot, úgyhogy gyorsan véget is ért ez a kis magyar doomstonersludgegate, ahogy egy kommentelő írta. Arra jutottak, hogy „lopásról nincs szó, csak egyezésről.” A Blackhoney amúgy tisztában volt az egyezéssel, de remélték, hogy a HAW tagjai „nem veszik ezt észre.” A csapat nyilatkozata ide kattintva érhető el.

Ez az eredeti dal:

Ezen ment a háborgás:

Advertisement
39,010KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló