Hirdetés
Hirdetés

A metál ereje a Petőfi Csarnokban


A metálzene talán minden más stílusnál több ún. legendával rendelkezik, talán a torzított gitárt körüllengő pátosz miatt. A metálrajongók szeretnek túlozni, de azt el kell ismerni, hogy a Power Of Metal koncertsorozat keretében olyan nevek érkeznek hozzánk március 14-én a Petőfi Csarnokba (videószpot a bulihoz itt), akik méltán kaptak kultikus státuszt a műfajon belül, egy legalábbis mindenképpen. Velük kezdjük.

A Psychotic Waltz a kilencvenes évek egyik legegyedibb hangzású progresszív zenekara. Bár nyilvánvaló hatásaik nekik is vannak, de mégis olyan hangulatot képesek lemezre préselni, amit azóta senki sem. Magukról mondogatták, hogy hippimetál, ami az olyan dalcímmel, mint a Northern Lights akár még igaz is lehet. Korábban összetettebb zenét játszottak, később csak okosat, de a mostani turnén minden oldalukat megmutatják. Számukra is nagy esemény ez, hiszen 1997 óta nem álltak együtt színpadon. Elvileg új dalokon is dolgoznak, ám ez a turné inkább a fagyos ujjak felmelegítése lesz a régi számokkal.

Aztán jön még a Symphony X, akik akadozó munkatempóban, de a kilencvenes évek óta zenélnek, és szintén különleges helyet foglalnak el a metálszíntéren. A társaság a progresszív zenekarok (különösen a mélyre hangolt Dream Theater) hangzását keveri az ún. neoklasszikus, Malmsteen rokonságot mutató gitárjátékkal és sok-sok szólóval. Legutóbbi lemezük három éve jelent meg, az új pedig kiadás előtt áll, ezt vezetik fel a turnéval.

Az este harmadik nagy neve a Nevermore (a fenti képen), akik tavaly megjelent lemezükkel turnéznak hónapok óta, kisebb megszakításokkal. A zenekarban a koncerteken játszó másodgitáros nekünk különösen ismerős lehet, hiszen Vörös Attila az, aki a The Obsidian Conspiracy megjelenése után kapta a felkérést, hogy segítsen a Nevermore-nak.

A koncert további zenekarai:

Mercenary

Thaurorod

Advertisement
39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló