Hirdetés
Hirdetés

A Massive Attack törölte magát a Facebookról

Óriási balhé van a Facebook körül. A részletekbe nem mennénk bele, azt el lehet olvasni például itt is, de a lényeg annyi, hogy a Cambridge Analytica nevű cég visszaélt nagyjából olyan 50 millió Facebook-felhasználó adatával. Gyakorlatilag ez a cég nyerte meg Donald Trumpnak a választásokat azzal, hogy az emberek félelmeire és reményeire építve szándékosan dezinformálták a közvéleményt, így irányítva Trumphoz a választókat. De nem csak az Egyesült Államokban avatkoztak bele a választásokba, szerte a világban bukkannak fel a háttérből irányított kampányuk nyomai, és a Brexitben is nagyban benne van a kezük.

Hogy mi köze ehhez a Facebooknak? Az, hogy cég ugyan legálisan kezdte el gyűjteni a felhasználók adatait, de később a Facebook adatkezelési szabályzatát megszegve lényegében kilopta a a személyes adatokat a rendszerből. A Facebook erre rájött, meg is szakította velük a kapcsolatot, viszont senkit nem értesített az adatlopásról. Emiatt aztán a Facebook most akkora szarban van, hogy több tíz milliárdot vesztett már most az értékéből.

Erre válaszul most a szociálisan mindig is nagyon érzékeny Massive Attack törölte magát a Facebookról és addig nem is tér vissza, amíg a cég rendbe nem teszi ezt az ügyet. Mindezt egyébként Twitteren jelentették be, ahol kérik a rajongóikat, hogy a friss hírekért a honlapjukra látogassanak el. Valószínűleg nem ők lesznek az utolsók, akik így reagálnak a fenti hírre.

A triphop-zenekar egyébként június 23-án a Papp László Sportarénában ad koncertet.

Advertisement
38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló