Hirdetés
Hirdetés

A következő alkalomig soha többé – Itt a Sugarloaf új klipje, az Alkohol

Hirdetés

Új dallal és videóval jelentkezett a Muri Enikő csatlakozása óta új lendületet kapott Sugarloaf. Az Alkohol a májusban megjelent Sputnik című albumuk második kislemeze, egy kikacsintásokkal fűszerezett, jókedvű kirándulás a balkáni rezes zenék világába, melyben vendégszerepel Deniz, és a zenekar régi barátja, Szabó Ádám is. A dalhoz egy nem túlgondolt, de a hangulatot tökéletesen megidéző klip is készült, melynek forgatása egy nem várt fordulatnak köszönhetően a végére már kifejezetten emelkedett hangulatban zajlott. Premier a hajtás után! 

A zenekar gitárosa, Tóth Szabolcs a következőket mondta a dalról és a hozzá készült klipről: 

A popkultúra leghálásabb témája a szerelem, ezúttal viszont inkább egy másik témához nyúltunk, ami az alkoholfogyasztás. Stílusát tekintve „bubamarásra” vettük az irányt, mert így tudtuk a leginkább visszaadni azt a hangulatot, amikor az ember bánatában, vagy épp kicsattanó jókedvében az alkoholhoz nyúl. A dal dramaturgiája is ezt adja vissza. Elindul egy lassabb, fejfájós tempóval, amikor szinte mindenki száját elhagyja a bűvös mondat: „Soha többé nem iszok…” Aztán mégis lecsúszik egy nyelet, és tudjuk, hogy mi lesz a vége.

Ha a zenében nem is annyira, de a szövegben fontosnak tartottuk kihangsúlyozni a mértéket. Ez Deniz rapjéből maradéktalanul ki is derül. Nagyon szeretjük a munkásságát és nagyra is tartjuk. Sokat beszélgettünk, hogy milyen betétet írjon, viszont mikor ráérzett, öt perc múlva már küldte is, mi pedig rögtön visítoztunk, amikor meghallgattuk, annyira jó lett. A másik közreműködő régi jó barátunk, Szabó Ádám, akivel hosszú évek óta terveztünk egy közös dalt. Ráadásul Ádám kitűnően harmonikázik, így kézenfekvő volt, hogy ne csak a hangját, de hangszeres tudását is megvillantsa.

A klipet nem akartuk nagyon túlspilázni, hiszen a dal stílusa nem igényli ezt. Egy hűvös novemberi reggelen kezdtük a forgatást, és mivel fáztunk, elkezdtünk rájárni ez eredetileg kelléknek szánt pálinkára. Ennek következtében az esti helyszínen már senkitől sem igényelt különösebb színészi átélést a mulatozás. 

Nincs más hátra, jöjjön a klip!

A Sugarloaf jövőre ünnepli alapításának huszonötödik évfordulóját. A jubileumhoz kapcsolódóan számos meglepetéssel készülnek a 2020-as koncertszezonra. További információk a zenekar Facebook-oldalán.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók