Hirdetés
Hirdetés

A kiábrándulás tánca – Itt a Perihelion új videója, az Erdő

perihelion_03b_cut.jpg

Hirdetés

Néhány hét múlva érkezik a Perihelion negyedik albuma, melynek első előfutáraként az Erdő című új dalhoz készített sajátos látványvilágú videót a zenekar, egy francia alkotói csapat, a Matière Noire segítségével. Az Agg címet kapott nagylemez december 6-án jelenik meg, és a felvezető dal alapján kitűnő hallgatnivaló lesz mindazok számára, akik eddig szimpatizáltak a csapat világával. Videópremier a hajtás után! 

A zenekar énekes-gitárosa, Vasvári Gyula a következőket mondta el az új albumról, és a most debütáló klipről: 

Mondhatjuk, hogy konceptalbumról van szó, de nem egy történetszálat visz végig a lemez, inkább az összes dalt átszövő eszmeiség jellemző rá, hiszen nem annyira konkrét dolgokról szól, mint inkább lelki síkon értelmezhető történésekről.  Leginkább úgy tudom megfogalmazni, hogy a világgal szemben érzett csalódástól a fizikai test felszabadító haláláig bejárt utat dolgozza fel a hét dal, ez a teljes anyag közös nevezője. Most először dolgoztunk úgy, hogy már a legelején elhatároztunk egy témakört, egy irányvonalat, ez pedig nagyon hatással volt ránk abban a tekintetben, hogy egy külön kis világot alkothattunk, és annak a részei lehettünk, amíg ezeket a dalokat megírtuk és felvettük. 

Az Erdő klipje úgy készült, hogy megkeresett minket a Matière Noire nevű francia alkotói csapat, akik felajánlották, hogy szívesen csinálnának nekünk egy videót. Ilyen megkeresésekből elég sok befut minden zenekar felé, hiszen sokan tevékenykednek ebben a körben, de amikor megnéztük a munkáikat, mi is elgondolkodtunk azon, hogy velük tényleg érdemes lenne közösen csinálni valamit. Szinte a semmiből tűntek fel, eleve úgy kerestek meg minket, hogy szeretik a zenénket, és régóta követnek már minket. Nekünk meg mindig az volt a legfontosabb, hogy olyan emberekkel dolgozhassunk együtt, akár vizuális téren, akár más, zenekart érintő kérdésekben, akiknek valamennyire szívügyük az, amit csinálunk, hiszen ez a legjobb garancia arra, hogy adott esetben egy olyan videó szülessen, ami passzol a zenei világunkhoz.

Azt viszont tudni kell, hogy ennek a csapatnak ez az első hivatalos videóklipje. Láttuk a portfóliójukat, ami alapján eldöntöttük, hogy szeretnénk velük dolgozni, és a korábbi munkáik között számos olyan dolog volt, elsősorban a technikai megvalósítás terén, amit kifejezetten kértünk, hogy képezzék ennek a videónak is az alapját. Az elején sok mindent átbeszéltünk, mi elmondtuk a legfontosabb sarokpontokat, mi a dal témája, miről szól a szöveg, milyen lesz a lemez lelkülete, vagy milyen színvilágot képzeltünk el, ők pedig átküldték az ötleteiket, storyboardot csináltak, szóval már az előkészítő munka is olyan profi és megnyugtató légkörben zajlott, ami alapján nagyon nagy reményekkel tekinthettünk a majdani végeredményre. Szerencsére a végső változatban találkoztak az elképzeléseink.

A Perihelion november elejétől a pozvakowski társaságában turnézik Európa-szerte. További részletek a zenekar Facebook-oldalán! A zenekarral készült korábbi interjúnkat itt olvashatod

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók