Hirdetés
Hirdetés

A Joy Divisiontől lopta egyik Miki egeres pólójának ötletét a Disney

Néhány nappal ezelőtt terjedt el a hír, hogy a Disney webáruházában érdekes módon a Joy Division egyik lemezének borítójára emlékeztető Miki egeres póló kapható, szerepelt is a termékleírásban, hogy az Unknown Pleasures híres borítóját vették alapul az elkészítéséhez. Mindez nem is hangzik rosszul, a gond ezzel csak az volt, hogy a zenekar még élő tagjai szerint a Disney semmiféle engedélyt nem kért a lemezborító felhasználásához. Peter Hook, az együttes egykori basszusgitárosa az MTV-nek nyilatkozva mindehhez azt is hozzátette, ezek alapján a Disney is biztosan jó ötletnek tartaná, ha ők meg elkezdenének mondjuk Donald kacsás pólókat árulni. Mindezek után nem sokkal el is tűnt a kifogásolt póló a Disney webáruházának termékei közül, majd a cég kiadott egy közleményt, miszerint megvizsgálják, miként is történhetett mindez.

Az ügy kapcsán egyébként több lap is megjegyezte a napokban, hogy ha nem merülnének fel jogi problémák, akkor sem lenne túl szerencsés a Disneynek pont egy olyan zenekar lemezborítójára emlékeztető pólót árulni, aminek frontembere annak idején öngyilkos lett, és aminek neve az 1955-ben megjelent The House Of Dolls című regényből származik, ami a náci koncentrációs táboroknak a katonák számára létesített bordélyairól szólt, ahol nem csak prostituáltak voltak kénytelenek dolgozni, de fogoly nőket is tartottak szexrabszolgaként. Eredetileg ezeket nevezték angolul Joy Divisionnek.

Az együttes Unknown Pleasures című, 1979-es debütáló lemezének borítóját egyébként egy csillagászati album képéből és Stephen Morris dobos ötletéből kiindulva Peter Saville grafikusművész tervezte, aki a nyolcvanas években számos lemezborítót készített a Factory Records számára. Saville eddig még nem szólalt meg az ügy kapcsán.

A Unknown Pleasures eredeti borítója:

spot_img

Kommentek

[gs-fb-comments]
37,440KedvelőTetszik
2,931KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló