Hirdetés

A Hold szárnyán – 15 perces post-prog-folk-rock monstrum a Foreign Accenttől

fa.jpeg

A kezdetben folk rockot játszó, nottinghami székhelyű Foreign Accentet 2015-ben alapította Fratanolo Anita énekes és Fratanolo János gitáros, hozzájuk csatlakozott a 80-as, 90-es években a gyöngyösi Beyondból ismert Varnyu Roland ütőhangszeresként. Több mint száz koncert után, Kertai Zsolt szólógitáros, Korpásy György basszusgitáros és Ed Marchewicz kavalos/fuvolás csatlakozásával mára lett meg az a felállás, amivel az itt bemutatkozó, már inkább post és progresszív rock stílusú dalt is rögzítették, amire Dr Kárpáti Tibor verseit illesztették rá.

Miközben összeállt a jelenlegi csapat, felfedeztük Dr Kárpáti Tibor verseit, amik elkápráztattak minket. Sőt mi több, az itt elhangzó a Hold Szárnyán című dalt egyenesen a Csillagzápor és a Hajnalhasadáskor versek ihlették, a zene tulajdonképp ezek hangulatát követi, ahogy mi elképzeljük. Senki se lepődjön meg a több mint 15 perces hosszúságon, mivel egy intro és egy outro közé két dalból gyúrtuk össze a végleges változatot. Magyar népzenei motívumokkal, rockzenével, egy pszichedelikus utazásra hívjuk a hallgatóságot. Élet, halál, jelen, múlt, szex, szerelem és az univerzum titkai, ezek lüktetése, hangjai bontakoznak ki a zenéből.

A zenekar egyelőre az Egyesült Királyságban adott csak koncertet, de a terveik között szerepel, hogy a különleges színpadi produkciójukat elhozzák majd Magyarországra is.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
845FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk