Hirdetés

Heten, mint a gonoszok (Never Say Die Club Tour 2008)

Azt ugyan nem tudjuk mik egy fesztivál pontos kritériumai, de ezt a november 22-ei estét nevezzük most annak, mert az biztos, hogy az egy helyen, egy napon fellépő sok zenekar feltétele simán teljesül. Konkrétan hét keménykötésű csapat fogja megszállni az A38 hajót, és egy valami fix: nem lesz egy sétagalopp a kora este kezdődő hadjárat. A fellépőkről:

Unearth: 1998-ban alakult metalcore csapat az amerikai Massachusetts-ből. Legutóbbi lemezük (III: In the Eyes of Fire, mellesleg Terry Date volt a producere) már konkrét thrash metal hatásokat mutatott, azt meg majd meglátjuk mennyire hozták át ezt a vonalat az októberben megjelenő The March című lemezen. Ennek munkálatait amúgy Adam Dutkiewicz felügyelte, akit a Killswitch Engage gitárosaként ismerhetnek a legtöbben.

Parkway Drive (a képen ők vannak): Szintén metalcore, csak éppen Ausztráliából. Eddig két nagylemezük, és három EP-jük jelent meg, és öt éves pályafutásuk ellenére igen szép karriert tudhatnak maguk mögött. Legalábbis mind a közönségnek, mind a szakmának bejön a zenéjük. Utóbbira bizonyíték, hogy az összes jelentős stílusbeli csapattal (Hatebreed, Killswitch Enagge, In Flames, As I Lay Dying, Bleeding Through stb.) felléptek már, hurcolták őket ide-oda az USA-ban is. Magyarországon is többen felhördültek a nevük hallatán, szóval itt is van közönségük.

Despised Icon: Őket már deathcore-nak mondják, és 2002-ben alakultak Kanadában. A stílusi besorolás valószínűleg mindent elmond, úgyhogy arról ne is ejtsünk több szót, inkább arról beszéljünk, hogy két énekessel állnak színpadra, de a szokásos egyik hörög, másik énekel variáció helyett mindkettő csak a brutalitást nyomja. 2007-ben jött ki utoljára lemezük, tehát igazán más ok nincsen arra, hogy eljöjjenek, csak a zúzás öröme miatt.

Architects: Ők is csupán négy éve léteznek, és a mathcore, progresszív metal kategóriába sorolják őket. Most jött ki nemrég a Ruin című lemezük, azzal turnéznak most ott, ahol tudnak. Sokan ezeket a rettenetesen fiatal angol srácokat tartják a jövő metal nemzedékének, úgyhogy talán érdemes őket ezen az estén is megnézni.

Protest The Hero: Műfajilag azonosak az Architects-szel, de kicsit öregebbek, ráadásul kanadaiak. Nekik is van egy idei lemezük, igaz még az év elején jelent meg, de bemutatásra bőven alkalmas. Náluk már vannak amolyan metálos sikolyok is a zenében, de simán illik a szanaszét tördelt, elsőre majdhogynem követhetetlen, de zseniális tudást rejtő dalaikhoz.

Whitechapel: A knoxwille-i deathcore csapatban kivételesen nem több énekes van, hanem több gitáros. Konkrétan három, és ennek megfelelően kegyetlen sűrű is a zenéjük. Csupán két évesek, de már a második lemezük jelet meg idén. Ettől függetlenül van még mit bizonyítaniuk, és ezt remélhetőleg meg is teszik majd a hajón is egy jó kis darálással.

Carnifex: Szintén a death metalt keverik a hardcore-ral, szintén nagyon fiatal a csapat (3 éves), szintén Amerikából jönnek. Ja, és szintén már a második lemezüket hozták ki egy hónapja. Egy biztos, zúzni ők is fognak, ráadásul ők kezdik a sort, szóval rájuk hárul majd a feladat, hogy bezsírozzák a fülünket a későbbi zajhoz. Meglátjuk, hogy boldogulnak!

Még több Popcorn

Connect funkcióval újít a Tidal

A streamszolgáltatás saját alkalmazását használhatjuk akár a CD-nél is jobb minőségű zenehallgatásra.

Két bónuszrészt kap az Eufória, az egyiket még idén

A zenében is nagyon erős sorozatnak már készül a második évada, de előtte még kapunk valamit.

Eladó a Bárányok hallgatnak című filmből ismert horrorház

Buffalo Bill házát egész olcsón meg lehet venni.

Kommentek

35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Flying Angels – Jön az új Trottel-lemez, itt egy dal róla

Természetesen a Talayapa projekttől is markánsan új megszólalásra számíthatunk.

Időkapszula 2000-be – 20 éves a Linkin Park debütalbuma

Minden idők egyik legsikeresebb debütlemeze ez, és az egyik legfontosabb alapműve nemcsak a felemás megítélésű nu-metal hullámnak, hanem az egész ezredfordulós popkultúrának.

A nők jogaiért küzd egy igazi girl power csajbanda Nyugat-Afrikából

A 10-17 év közötti lányok a zenéjükkel hívják fel a figyelmet az egyenlőtlenségre egy olyan helyen, ahol egyébként iskolába sem járhatnak.
00:03:34

A Scooter nem tud hibázni – Itt van 2020 himnusza

Zseni zene, zseni klip, zseni szöveg.

Jön az új Sigur Rós-lemez, de nem olyan, amilyet gondolunk

Egy 2002-es különleges projektjük felvételét adják most ki.