Hirdetés
Hirdetés

Soilwork – Let This River Flow (a hét dala)

A svéd Soilwork öt-tíz évvel ezelőtt még modern metált játszott, aztán olyan szinten lenyúlták a stílusukat, hogy az ma már mindennek számít, csak modernnek nem. A hátukon olyan zenekarok kapaszkodtak magasabbra, mint a Five Finger Death Punch, akik legfeljebb abban különbözőek, hogy poprefréneket írnak, a hangszeres rész pedig szinte minden kreativitást nélkülöz. Pedig a Soilwork többet érdemelne, amit egy új lemezzel talán meg is kapnak.

A The Panic Broadcast első nyilvánosságra került dala semmi újat nem mutatott, legfeljebb azt, hogy az előző lemezt bekkelő Peter Witchers gitáros/dalszerző igenis kell egy jó Soilwork-albumhoz. Azóta több szám kikerült a netre, többnyire persze illegálisan. Közülük a Night Comes Clean, és a Let This River Flow is több újdonságot mutat.

Utóbbiban feltűnőbbek a hangszerelési megoldások, a több, technikás váltás, a hangulatfokozás. A refrén sem abból áll, hogy pár hangot, kórus támogatással kitart Björn Strid énekes. A dal végén a Soilwork munkákon szokatlan kiállás bontja meg a megszokott struktúrát. Ez egy jól megírt, északi metálsláger, amelyik természetesen még mindig túl agyas ahhoz, hogy befusson vele a sokak által másolt zenekar. Ha pedig mégis sikerül, akkor elmondhatják magukról, hogy nem izzadtak meg a sikerért, csak azt hozták, amit tudnak, és tudtak már több mint egy évtizede is.

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló