Hirdetés

A hét dala (Paradise Lost – As Horizons End)

A gótmetál félistenei évek óta lebegnek a maguk alkotta sötétségben, súlytalanul, tehetetlenül, és legfőképpen céltalanul. Kényelmesen koncertezgetnek, írogatak lemezeket, de jelentősége már egyiknek sincs. Nem is gondolná az ember, hogy egy dobosváltás képes – legalább kicsit – felrázni ezt az állapotot. Az új lemezről (Faith Divides Us Death Unites Us) közzétett dal, az As Horizons End legalábbis ezt bizonyítja.

Tipikus, kórusos Paradise Lost-klisével indul a szám, aztán még a myspace alacsony minőségű felvétele alapján is hátrahőköl az ember, amikor belép a zenekar. A szaggatott verze téma aztán tovább erősíti a felismerést: most végre nem kínlódtak, hogy kemények legyenek, ez egy természetes, fasza metálriff. Nick Holmes rekesztve bömböl, a Depeche Mode-imitálás a múltba vész. A gitárdallam nem is lehetne jellegzetesebb, Mackintosh a Paradise Lost aranykorát idézi meg. A szóló pedig nem eredeti ötletként, de kitűnően egy akusztikus kiállásra van illesztve. Szép.

A dobok mögött Adrian Erlandsson ül, aki az At The Gatesben még tika-tikát ütött, szélsebesen dobolt, most pedig bizonyíthatja, hogy nem csak erő, hanem fantázia is van a kezében, és tényleg.

Az As Horizons End a lehető legjobb előjel az új lemezt tekintve, talán a sötétség mélyen valami igazán nagy dolog mozog, és végre nem csak lebeg.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Fehér babák – Premieren a Folkfonics Cseh Tamás-feldolgozása

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalszerző páros nagyjából hasonló korban alkotta meg a Fehér babákat, mint amilyen idősek a Folkfonics zenekar alapítótagjai voltak a...

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?