Hirdetés

A hét dala (Metallica – Broken, Beat & Scarred)

A hét dalának egyetlen nagy aktualitása van, mégpedig, hogy a Novarock legnagyobb headlinere a Metallica volt. A majdnem magyar fesztiválon ugyan nem tudtak olyan showt csinálni, mint a most zajló turnén (középre rakott színpad, piró, lézer stb.), de az eső ellenére minden kételkedőt meg tudtak győzni. Az utolsó album utolsó maxiját választottam ki ide, és már előre leszögezem, a Metallica utolsó lemeze számomra óriási csalódás volt, így maga a dal is az.

A lemez összes száma olyan, mintha elindulna valahonnan, és véletlenszerűen elérkezne a végére, és akkorra már nem is tudjuk, hogy mit is hallottunk, hol is volt az egyenes út, főleg azért, mert olyan nincs is. Szakszó következik: nincs íve. A Broken, Beat & Scarred is ilyen, az eleje alapján fogalmunk sem lesz, hogy mit akarnak ebből kihozni, és persze nem is lesz belőle semmi. Nem olyan összefércelt munka, mint a St. Anger bármelyik zajongása, de mégsem áll össze.

Lars Ulrich, aki ha tehetséges dobos is volt, mostanra ellustult, talán nem is gyakorol eleget, talán nem is akar, mindegy, a lényeg, hogy megesik, hogy pörgetés után vissza sem tud térni az ütembe, a dobolása inkább kalimpálás, kapkodás, mint feszes, ötletes játék. Urbánus legendák terjednek arról, hogy már a korai lemezek idején is intenzív utómunka, és összillesztgetés után készültek el a lemezeik. Ebben én személy szerint nem hiszek, de a dán törpe jelenlegi képességei akár alá is támaszthatják a történetet.

A Broken, Beat & Scarred erőssége, ahogy a zenekaré mindig is volt, James Hetfield ritmusgitározása, és valóban egyedi riffjei. Egy pár másodperces részletből felismerhető. Kirk Hammett kamuszólója olyan, amilyen, valakinek ez is tetszik, én sosem értettem.

A video alapján még mindig őrületet vált ki a zenekar, így igazság szerint bármilyen dalt írhatnának, ezért is fájó a Broken, Beat & Scarred. Koncerten érvényesül ez a témahalmozás, így a hozzám hasonló fanyalgók is metálvillába emelhetik a kezüket.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.