Hirdetés

A hét dala (Darkest Hour – No God)

Az amerikai Darkest Hour arról híres, hogy a svéd death vonalat ők (többedmagukkal) plántálták belé a tengerentúli hardcore színtérbe. A zenekar energikus, intenzív, és jó dalokat is ír, de legfeljebb szólók terén tudott igazán elszakadni a nagy mester (At The Gates) stílusától. Most új lemezre készülnek. Erről lehet meghallgatni a myspace oldalon egy új számot. Nézzük, most hogy sikerül a tika-tika.

A No God nagyon drámai gitárokkal kezdődik, ami alá a kétlábdob adja az alapot, majd jön e jellemző svédmetál riff, és egy mérsékelten kapkodós ütem. A Darkest Hour gyengébb pontjai közé tartozik a bömbölő és nem is karakteres ének, ez most is sokat von le a dal értékéből. A refrén kellően ki van emelve a zúzásból, a szóló nem virga, hanem kellően dallamos, jól komponált, és a dal lezárása is szép a harmóniamenetekkel.

A cucc jól össze van rakva, ha nem is üti szíven az embert, de az atmoszféra érzékelhető, nem izmozó, érzelemmentes darálás. Jó felütés, kiderül a lemez hová tart.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Fehér babák – Premieren a Folkfonics Cseh Tamás-feldolgozása

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalszerző páros nagyjából hasonló korban alkotta meg a Fehér babákat, mint amilyen idősek a Folkfonics zenekar alapítótagjai voltak a...

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?