Hirdetés

A gördülő kövek és a szellemváros – Nyolc év után új dallal jelentkezett a The Rolling Stones

the_rolling_stones_2020.jpg

Lehet valami azokban a mémekben, amelyeken Keith Richards egyedüliként mosolyog arcmaszk nélkül, vagy épp iszogat az erkélyen a járvány közepén, mert úgy tűnik, a The Rolling Stones tényleg mindenkit túlél. Olyannyira, hogy egyenesen új dalt adtak ki, kissé sem aktuális Living in a Ghost Town címmel, ami az első saját szerzemény tőlük nyolc év, és a 2012-es GRRR! válogatáson kiadott Doom and Gloom, illetve One More Shot óta. (A cikk időközben videóval frissítve!) 

Egy friss interjúban Jagger úgy nyilatkozott, hogy körülbelül egy éve írták a dalt Richards-szal közösen.

Nem mostanában készült, de ez csak egy a furcsaságok közül. Arról szól ugyanis, hogy ott vagy egy helyen, ami egyik percben még tele van élettel, de mostanra, hogy úgy mondjam, megfosztatott attól… Csak pötyögtem a gitáron, és nagyon gyorsan, úgy tíz perc alatt megvolt az egész.

Jagger a szöveg egy részét időközben megváltoztatta, hogy jobban összecsengjen a mostani időkkel.

Keith Richards és én is úgy gondoltuk, meg kéne jelentetnünk. De azt mondtam ‘Nos, akkor át kell írnom’. Úgy éreztem, egy része nem igazán fog működni, és vannak olyan részei, amelyek kicsit furcsák, és talán túl sötétek. Szóval egy kicsit megváltoztattam. Persze túl sok mindent nem kellett átírni, hogy őszinte legyek, körülbelül annyiba telt, mint amennyit eredetileg dolgoztam vele.

A Stones az utóbbi néhány évben elkezdett összerakni egy új albumra való. Richards a kapcsolódó interjúban úgy nyilatkozott, hogy a most debütáló dalt valamikor 2019 elején vették fel egy Los Angeles-i stúdióban.

Van abban valami félelmetes, ahogy a dolog hirtelen életre kel. Mintha egy szellem jönne a világra. Körülbelül egy hónapja mondtam Don Was-nak, hogy “Hé, itt lenne az ideje, hogy kihozzuk azt a szellemvárosos dalt!” Aztán Mick felhívott engem, és ugyanezt mondta nekem, mintha ugyanazt dobta volna a gép.

A Rolling Stones 2005 és a Bigger Bang album óta nem adott ki új stúdiólemezt, Jagger pedig korábban úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, nem akar csak jó lemezt csinálni, azt akarja, hogy az anyag nagyszerű legyen. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló