Hirdetés
Hirdetés

A franciáknál már politikai balhé van Phil Anselmo nácizásából

down-14-12.jpg

A karlengető, white powerező, majd bocsánatkérésében már földön csúszó, feketékkel karaokezó Phil Anselmóból egy holland és egy New Orleans-i koncertlemondás után már Franciaországban is balhét csinálnak. Bruno Retailleau helyi politikus ugyanis kényszeríteni akarta a Hellfest fesztivált, hogy vegye ki a fellépők közül a Downt, ellenkező esetben nem adják oda a rendezvénynek a beígért 20 ezer eurós támogatást. A Hellfest főszervezője ezt elutasította, és hozzátette, tartsák meg maguknak a pénzüket, a Downt nem rúgják ki a buliból, amit a 16 millió eurós fesztiválköltségvetés mellett viszonylag bátran megtehet.

Ben Barbaud szerint ugyanis ez az egész nem is a Downról szól, hanem arról, hogy a megyei politikusok már egy ideje próbálnak fogást találni a metálfesztiválon, és ez most jó alkalom volt nekik ahhoz, hogy visszavonják a támogatást. Barbaud hozzátette, hogy szerinte ráadásul Anselmo bocsánatkérése őszinte volt, régóta ismeri az énekest, és soha nem nyilvánult meg így, ahogy a januári rendezvényen. Természetesen a fesztivál szervezője is elismeri, hogy Anselmo hibázott, de nem ő az első, aki szörnyű dolgokat mond alkohol befolyásoltság alatt, majd később őszintén megbánja azt.

A menedzsment kérésére a Down egyébként átkerült egy kisebb színpadra, de Barbaud arra számít, hogy a balhé hatására lemondják az egész turnét. 

A Hellfest egyébként nagyon durva felhozatallal áll fel minden évben, a fesztivál maga a Metál Kánaán. Idén ez lesz például:

hellfest2016.jpg

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló