Hirdetés
Hirdetés

A Five Finger Death Punch tragikomédiája öt lépésben

five-finger-death-punch_moodyquestion.jpg

Direkt nem írtunk a napokban arról, hogy mi történt a Five Finger Death Punch háza táján, mivel minden napra akadt valami esemény, illetve már régóta megy ez a huzavona. Most viszont összefoglaljuk az utóbbi történéseket, hátha egy időre megállapodtak a dolgok.

  1. Ivan Moody énekes Tilburgban, Hollandiában, a koncerten jelentette be, hogy az az utolsó show-ja a zenekarral. A koncert egyébként is furcsán zajlott. Az első két számban Tommy Vext (van néhány zenekara: Snot, Divine Heresy, Bad Wolves) énekelt, aki egyébként már a Rock Im Parkon is velük volt, de akkor még csak duettet énekelt Moodyval. Aztán nem is ment végig a teljes program, sőt Moody pár számot a capella énekelt.
  2. A zenekar másnap kiadott egy közleményt, hogy minden összejött a koncerten, de hát ez a rock ’n’ roll. A szekér megy tovább. Elnézést nem kértek a holland rajongóktól.
  3. Harmadnap újabb közlemény érkezett, ami szerint Moody visszaesett függőségébe (nem lehet tudni, hogy drog, alkohol vagy egyéb), ezért kezelésre van szüksége. A turné maradék koncertjeit Tommy Vexttel nyomják le.
  4. Közben a zenekari tagok is nyilatkoztak. Bathory Zoltan gitáros szerint Tilburgban egy technikus hibázott, amikor elindította az intrót, miközben nem győződött meg róla, hogy minden tag a színpad mögött van. Moody ekkor még az épületben sem volt. Vext felrohant a színpadra, és elénekelt két dalt. Moody felkapta a vizet, amikor megérkezett, és látta, hogy a zenekar nélküle áll a színpadon, azután újabb technikai problémák jöttek, és ezért hagyták félbe a koncertet. Jason Hook, gitáros azonban nem igazán félreérthető módon ezt írta ki az Instagramra: „Felszabadultam, miután levágtak a lábamról egy régóta elrákosodott, mérgező, hasznavehetetlen horgonyt”
  5. A nyilatkozatokat nem sokkal követve bejelentették, hogy ingyen koncertet adnak Tilburgban azoknak, akik igazolják, hogy rendelkeztek a botrányos koncert jegyével.

Amúgy meg egyszerűen úgy tűnik, hogy Moody alkalmatlan egy ilyen szintű zenekar frontemberének. Tommy Vexttel, főleg a koncertvideokat látva sokkal jobban járnának. Nyilván nem véletlenül utazott a zenekarral egyébként, Moody összeomlásai után várható volt, hogy újabb következik. Nem csodálkoznánk, ha nemsokára már azt jelentenék be, hogy Vext az új énekes. A zenekarra amúgy is ráférne a frissítés, mert az utóbbi lemezeik ugyanazt a műanyag hangzású izommetált tartalmazzák, ami először talán meglepő volt, meg volt benne kraft, de ma már egyszerűen nem mutat semmi újat. Ehhez persze nem énekest kéne cserélni, hanem producert, mivel Kevin Churko tényleg csak egy kaptafa hangzásra képes. Elég csak meghallgatni az In This Moment új dalait, és aztán a Five Finger bármelyik lemezét. A női éneken kívül hangzásban nincs különbség. És ami a lényeg: nem, a rock ’n’ roll egyáltalán nem ilyen.

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló