Hirdetés
Hirdetés

A Cream és Jimi Hendrix útján indult el a Soulbreakers

soulbreakers.JPG

A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers zenekar feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. Beszámolók szerint a hangszeres zenei részek keltette élmény gyakran idézi a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience improvizatív hangulatait, de persze mai köntösben, korszerűen.

Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (a Napokon, a Seen és az Esclin Syndo együttesekben), ebben a formációban azonban ő a basszusgitáros. A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán dobos. Az alapítók között volt még Péter Gábor és Radovics László „Kyru” is. Őket a kilencvenes évek legendás rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble – „Kirúgott a hámból” – ismerhetjük. Kyru azóta persze számtalan rock és blues formációban énekelt (P. Boksz, Üzletembers, Virga Negra, Casanova musical).

Az együttes énekesnője Pleszkán Écska sikerrel szerepelt pár éve a The Voice műsorában Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Pleszkán az elmúlt másfél évben elválaszthatatlan részévé és teljes körű tagjává vált a Soulbreakers csapatának, valamint tökéletes kiegészítője a zenekar férfi énekesének, Kyrunak.

A Soulbreakers most mutatja be első nagylemezét is, amit egy ürbőpusztai lerobbant pajta tetőterében vettek fel. Egy komplett stúdiót leköltöztettek ide és megkezdték a felvételeket még ez év júliusában. A felvétel analóg és digitális technológia keverésével, de egy időben feljátszva, koncertszerűen történt, így őrizve meg azt a lüktetést, amit az élőzene adhat. A lemez különlegessége lesz továbbá, hogy példaképük Tátrai Tibusz gitárjátéka nemcsak hogy megjelenik az egyik számban, de komolyan részt vállalt annak létrehozásában, ezzel is jelezve, hogy mennyire szereti ezt a fiatalokból álló formációt mely az ő általa lefektetett utat követi.

A Soulbreakers zenekar október 22-én a Muzikumban mutatja be első, Beat Up című albumát. A koncerten természetesen az új számok is felcsendülnek, vendégként két gitáros legenda, Tátrai Tibor és Tóth János Rudolf is fellép.

spot_img

Kommentek

[gs-fb-comments]
37,438KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló