Hirdetés

A Coldplay a világ legjobbja

Mindig csak arról hallunk a hírekben, hogy Amerikában, illetve Nagy-Britanniában mennyi lemezt adnak el a szupersztár státuszú zenekarok. Pedig van ám világméretű felmérés is, amit az IFPI készít el minden évben, így 2008-ra vetítve is. Eszerint tavaly a legtöbb példányban (6,8 millió) elkelt lemez a Coldplay Viva La Vidája volt, és ebbe bele kell érteni a digitális eladásokat is. A második a Black Ice lett az AC/DC-ről. A harmadik a Mamma Mia! című film soundtrackje, negyedik Duffy Rockferry-je, ötödik pedig a Death Magnetic lett a Metallicától.

A teljes listához még csatolták a top 10 digitális kislemezt is, amin az első a Lil Wayne Lollipopja, és olyanok vannak még rajta mint Katy Perry, Timbaland, vagy Leona Lewis.

Biztos sok olvasónk kíváncsi itthon mi volt a helyzet. Nos, nálunk tarolt a Mamma Mia!-filmzene, őket a Bereczki Zoltán-Szinetár Dóra-duó követi, a harmadik pedig Deák Bill Gyula Hatvan csapása lett. Érdekesség, hogy a világszinten mindet vivő Coldplay nálunk a negyvenhatodik helyen végzett. A teljes lista ezen a helyen.

Kommentek

37,441KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló