Hirdetés

A CAFe Budapest bemutatja a hazai jazz legújabb tehetségeit – A 2018-as Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjasok koncertje

181007_lad_bogothy_adam_trio_001_low.jpg

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál jóvoltából három fiatal hazai jazz-formációval is találkozhatunk október 7-én a Budapest Jazz Clubban. A legjobb magyar altszaxofonosként számon tartott jazzlegendáról, Lakatos Ablakos Dezsőről elnevezett ösztöndíj célja a fiatal jazz előadóművészek indulásának szakmai támogatása. Idén a Bögöthy Ádám Trió, a Nexus LineUp és a Rafael Mário Trió nyerte el az ösztöndíjat, jövő vasárnap este hét órai kezdettel az ő koncertjeiket tekintheti meg a közönség. Programajánló a hajtás után!

Bögöthy Ádám Trió

Az 1987-ben született nagybőgős, Bögöthy Ádám zenei tanulmányait gitárosként kezdte. 2009-ben felvételt nyert a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszakára. A nagybőgő iránti érdeklődése is ebben az évben erősödött meg, aminek eredményeképpen 2010-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének jazz-nagybőgő szakos hallgatója is lett, s a két képzést párhuzamosan végezte. 2014-től újból a budapesti egyetem hallgatója volt, tanári diplomáját 2016-ban vette át, majd ugyanebben az évben jelölést kapott „Az év fiatal jazz-zenésze” döntőjének részvételére. 2017-ben szakmai-, majd 2018-ban közönségdíjat nyert a Müpában megrendezett Jazz Showcase-en.

A Bögöthy Ádám Trió egy régi együttműködés eredményeképp jött létre, hiszen tagjai egytől egyig megegyeznek a Czirják Csaba neve által fémjelzett trió tagjaival. A zenekar ez alatt a név alatt elsősorban a nagybőgős Bögöthy Ádám szerzeményeit, feldolgozásait játssza.

A koncertről további információk a CAFe Budapest oldalán, és a kapcsolódó Facebook-eseményen.
Jegyek: https://bit.ly/2pt2yKe

Nexus LineUp

Alig egy héttel a Magyar Jazz Szövetség által meghirdetett 2017-es Jazz Combo verseny előtt fogalmazódott meg Hofecker Dániel és Jámbor Ármin fejében a zenekar megalapításának és a versenyen való részvételnek a gondolata. Tervük sikeresnek bizonyult, a budapesti döntőben a neves zsűri az első díj mellé még négy különdíjat is odaítélt az együttesnek.

A Nexus LineUp elnevezés hűen tükrözi mind a csapat zenei világát, mind a tagok sokszínűségét. Melódiáik összeköttetést teremtenek a modern, kortárs, illetve a tradicionálisabb hard bop, swing stílusirányzatok között. Mindemellett egy igen izgalmas eklektikus, ám mégis egységesnek csengő összhangzás születik a multikulturális összetételnek is köszönhetően.

Koncertprogramjukban a zenekari tagok által írt saját kompozíciók mellett a „Great American Songbook” örökzöldjei is fellelhetőek, természetesen saját feldolgozásban.

A koncertről további információk a CAFe Budapest oldalán, és a kapcsolódó Facebook-eseményen. Jegyek: https://bit.ly/2xrUeyG

Rafael Mário Trió

A zenekar 2014 tavaszán alakult a Zeneakadémia falai között és hamarosan a budapesti jazzélet rendszeres fellépője lett. A saját számok stílusa nehezen behatárolható, hiszen a Rafael Mário Trió zenéjében a balkáni ritmika és a mai hiphop egyaránt meghatározó elemnek tekinthető.

A trió első, saját szerzeményekből álló lemeze, My Hope címmel 2017 végén jelent meg. A zenéket az életben megélt pozitív és negatív energiák és élethelyzetek ihlették, s azok mondanivalóját a tagok érzelemdús improvizációval teszik még átélhetőbbé. A lemez programjával 2017 decemberében a Rafael Mário Trió a krakkói Hitch on Music – Jazz Juniors nemzetközi jazzverseny különdíját nyerte el, s 2018-ra meghívást kapott egy Benelux-államokbeli koncertsorozatra is.

A csapat pályáján mérföldkőnek számít a Get Closer Jazz fesztiválon való fellépés: az együttes Billy Cobham előzenekaraként mutatkozhatott be.

A koncertről további információk a CAFe Budapest oldalán, és a kapcsolódó Facebook-eseményen. Jegyek: https://bit.ly/2NYaEIE

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál eseményeiről és részletes programjáról a www.cafebudapestfest.hu weboldalon és a fesztivál Facebook-oldalán találhatók információk.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
845FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló