Hirdetés
Hirdetés

A Bohemian Rhapsody lett minden idők leghallgatottabb rockdala

queen_b_rhapsody.jpg

Az Universal Music Group bejelentése alapján a Queen Bohemian Rhapsody-ja lett 20. század legtöbb online lejátszást megért dala, egyben minden idők legtöbbször streamelt rockdala is, összesen 1,6 milliárd lejátszással világszerte. Ez a szám az összes regisztrált felület lejátszásának összege, beleértve például Spotify, az Apple Music, a Deezer és a Youtube megtekintésszámait is. A lista élbolyában olyan dalok szerepelnek még, mint a Smells Like Teen Spirit a Nirvanától, a Sweet Child O’Mine és a November Rain a Guns N’Rosestól, vagy az A-HA-tól Take On Me.

A dal népszerűségén persze az idei Queen-film, a Bohemian Rhapsody is lendített, amely bemutatója után öt héttel mára legjobban jövedelmező zenei témájú filmmé avanzsált eddig több 596 millió dolláros bevétellel.

Brian May, a Queen gitárosa így reagált a hírre:

So the River of Rock Music has metamorphosed into streams! Very happy that our music is still flowing to the max!

Mivel két mondatnyi angol szójátékról beszélünk, ezúttal meg sem próbáljuk átültetni a szöveget magyarra. A  lényeg, hogy May örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a rockzene folyója immár folyamokká alakult, és a Queen zenéje továbbra maximálisan árad… vagy valami ilyesmi. Mindenesetre a nyilatkozat kitűnő illusztrációja a gitáros jó humorérzékének, meg annak, hogy asztrofizikus sem lesz véletlenül bárkiből. Az említett dal, amit bizonyos források szerint már egyes szentineléz halászok is kedvenc slágerükként tartanak számon, a Youtube-on már 751 194 985 megtekintésnél tart, és ha kattintotok a beágyazott videóra, ez a szám tovább növelhető. 

Advertisement
39,003KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,870FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló