Hirdetés
Hirdetés

A 2012-es európai fesztiválszezon nyitánya – Donaufestival Kremsben

A 2012-es globális fesztiválszezont minden évben az amerikai Coachella nyitja meg, de Európának is van egy családias hangulatú, nyilván a Coachellánál sokkal kisebb nyitófesztiválja, ami ráadásul közel is van hozzánk. A Bécshez közel fekvő Krems kisvárosban idén is lesz Donaufestival, méghozzá két részletben: április utolsó és május első hétvégéjén olyan fellépőkkel, mint CocoRosie (képünkön), Atlas Sound, Emika, Squarepusher, Bohren & der Club of Gore, Of Montreal, Emika és ott lesz Chris Cunningham is egy speciális vizuál szettel.

A fesztiválnak helyet adó Krems Bécstől 70 km-re fekszik, Alsó-Ausztria tartomány ötödik legnagyobb városa. A két háromnapos részből álló rendezvényt 1988 óta tartják meg minden évben a barátságos osztrák kisvárosban. Idén is számos első osztályú fellépő és kísérő programok közül választhatnak az A kategóriás zenerajongók.

Az első etapban a szombati napot érdemes kiemelni, hiszen ezen az estén lép fel a Deerhunter vezetőjének kiemelkedő projektje, az Atlas Sound (legutóbbi albuma, a Parallax dalai biztosan elhangzanak majd), utána pedig a tavalyi év egyik legjobb kísérleti elektronikus lemezét (Replica) jegyző Oneohtrix Point Never, majd az elmúlt évek blogkedvenc zenekara, az Ariel Pink’s Haunted Graffiti, de a szombati napon játszik a 2012-es év egyik legjobb lemezével jelentkező Chairlift is, ráadásul ezen  a napon a CocoRosie tagjai  (Sierra és Bianca Cassidy) is fellépnek majd különálló projekteikkel. A Cassidy-lányok egyébként több napon is jelen lesznek a fesztiválon, saját performance-szal is készülnek a fesztiválra. 

Az első napon, április 28-án ki kell emelni még Laurie Anderson fellépését, aki egy fiatal duóval, a Light Asylummal közösen lép majd színpadra, a Sissy Nobby-koncerten pedig nem más, mint Antony háttérvokálozik majd. 

A második körben, május 3. és 5. között is további izgalmas produkciók lesznek láthatóak:  a 14 év hiátus után 2011 elején zajos lemezzel visszatérő Seefeel, a Budapesten már többször is koncertező Bohren & Der Club of Gore, a nemrég az A38 hajón fellépő Emika, az ismétlődő zenei loopokban utazó Field, valamint a hamarosan új albummal jelentkező Squarepusher is egy napon lép fel, de ott lesz még Scout Niblett, Pantha Du Prince, a Hercules And Love Affair és az Of Montreal is. Ráadásul a szombati nap fő eseményeként a videórendező-géniusz Chris Cunningham is különleges zenei produkciót mutat be a Donaufestival látogatóinak.

Donaufestival
Krems, Ausztria
2012. április 28 – május 5.
http://www.donaufestival.at

Jegyárak:

Napijegy: 30 eurótól 39 euróig
Háromnapos jegy (1. kör): 82 eurótól 92 euróig
Háromnapos jegy (2. kör) 80 eurótól 88 euróig

Részletes program:
http://www.donaufestival.at/festival/programm

Advertisement
38,854KedvelőTetszik
3,020KövetőKövetés
2,240FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló