Hirdetés

A Xiaomi 11T Pro az a telefon, aminek a töltője is izgalmas

Ritka dolog az, amikor egy telefon esetében nemcsak a készülék, de a töltője is izgalmas, hiszen maximum annak a hiánya szokott feltűnni, a Xiaomi 11T Pro telefonhoz viszont jár a 120 W ultragyors, vagy ahogyan ők hívják: Hyper Charge töltő, amivel ki lehet próbálni, hogy el tud-e készülni az ember annyi idő alatt, amennyi a készülék feltöltéséhez kell. Spoiler, a telefon gyorsabb: hivatalosan 17 perc alatt tölt nulláról száz százalékra.

A Xiaomi Mi 11T Pro tulajdonképpen egy mulitmédiás szórakoztatócenter, amivel mellékesen lehet telefonálni is.

A készülék ára 249 990 forint, és a kiemelt partnereknél ezért jár pluszban Mi Watch is október 24-ig, ami azért így már egy meglehetősen jó ajánlat.

Kezdjük az elején

A Xiaomi 11T Pro telefon méretben inkább azokhoz állhat majd közel, akik nem ijednek meg a nagyobb telefonoktól. A 6,67 inches kijelző persze pont azt segíti, amire a telefont kitalálták, és amit mindjárt jobban is kifejtünk, de aki arra apellál, hogy elfér-e a zsebében, annak az a válasz, hogy nem. Ettől még a telefon szép, kifejezetten jól néz ki például, hogy a kamerák hátul különböznek, és próbálják visszaadni a régi szalagos kézi kamerák világát. Ehhez tartozik az is, hogy a kamerák mellett egy kis piros LED-fény is világít, ha éppen felvétel van. Látszik, hogy már sokkal több energiát fektetnek a dizájnba is, viszont ez az a pont, amin még lehetne csiszolni, mert a telefon szép, de valahogy mégis hiányérzete van az embernek, és valami hiányzik ahhoz, hogy teljesen prémium érzetet keltsen. Nem kellenek színváltós színek vagy kiugró kamerasziget, egyszerűen nem az ugrik be.

Ideje elkezdeni ismerkedni azzal a kifejezéssel, hogy Cinemagic.

Ha ez elsőre szóviccnél többet nem mond, nem baj, a lényege tulajdonképpen az, hogy videórögzítésben és lejátszásban is nagyon erős, vagy ha még konkrétabbak szeretnénk lenni, akkor azt jelenti, hogy amire fókuszáltak, az a jó kamera – jó kijelző – sokáig bírja háromszögben keresendő.

Fotó: Lángoló

Élmény a videózás

Fényképezésben sem lehet panasz, de ez a telefon kifejezetten arra lett kitalálva, hogy videózzanak vele, és ehhez minden létező szoftveres és nem szoftveres segítséget megad, azaz varázslatos lesz vele a videózás élménye, és varázslatosak lesznek a felvételek is, vagyis magic meg cinema.

Azt előre le kell szögezni, hogy akinek semmi ötlete, az ezután sem lesz egy Federico Fellini, de nagyon sok ihletet kaphat a videózáshoz.

Előre telepített speciális effekteket lehet ugyanis találni a készüléken, vagy éppen képes arra, hogy kövesse a mozgó tárgyakat, így a kutya vagy a gyerek rohangálásánál nem kell veszettül rángatni a telefont, megoldja helyettünk. Jó, nyilván nem tudja a kezet mozgatni, de nem egy elmosódott paca lesz a témából, hanem egy művészfilmbe illő alkotás mondjuk egy teniszlabda fájdalmas ütésekkel teli életútjáról, vagy egy kalandfilm arról, hogyan zavarta el a kutya a ház elől a postást. Az előre telepített effektekkel pedig egy terepasztalról is lehet olyan felvételeket készíteni, mintha valósak lennének a hegyek és a vonatok, ki lehet próbálni művészi tükrös videókat, a Time freeze funkció, ahogy a neve is mutatja, olyan hatást kelt, mintha a videó alanya meg tudná állítani az időt, de lassú exponálással egy sima tolatást is üldözéses jelenetnek lehet bemutatni, és aki kint meri hagyni egész éjszakára a telefont, vagy izgalmas a kilátás az ablakából, és elég fény is van hozzá, az éjszakai time laps videót is készíthet. Az audio zoommal pedig vagy ki lehet szűrni a zajokat, és megkérni, hogy csak arra fókuszáljon, aki beszél, vagy éppen, hogy fordítva, nem fogja megzavarni a csörgedező patakról készült videónkat, hogy a többi túrázó belebeszél.

A Vlog funkciók is pontosan azt mutatják, amit a nevük takar, kisvideókat lehet összeállítani különböző témákban, a rendszer pedig automatikusan megvágja és zenét is tesz alá. Ez persze arra nem jó, hogy Youtube-sztár legyen valakiből, arra viszont tökéletes, hogy mikor legközelebb egy látványos helyre megy valaki, akkor a 16 fotó helyett egy videóban mutassa azt meg az ismerőseinek kevesebb erőfeszítéssel, mint egyébként a 16 fotó elkészítése.

Fotózásban hozza a kötelező kört, portré módban még mindig nagyon erős a Xiaomi, ahogyan gyenge fényviszonyok mellett is jó képeket csinál, és itt is lehetőség van szórakozásra, exhibicionisták például egyből többet is a fotóra rakhatnak magukból, vagy a hosszú expozíciós módokkal örökíthetik meg a csillagos eget vagy az autók lámpájának csíkjait.

Jó kijelző

Ha elkészítette az ember a fotókat és videókat, akkor fontos, hogy a kijelzőn is látszódjon, hogy az jó. Ennek érdekében sík AMOLED kijelzőt kapott, képes 120 Hz frissítésre, és 1000nit csúcsfényerőre, de ennél sokkal fontosabb a gyakorlatban az, hogy őszi napfényben biztosan, de valószínűleg nyáriban is jól látszik a kijelző, és a legvadabb scrollozásnál vagy játék közben sem szaggat. A telefon jól szól, ami alatt továbbra sem azt értjük, hogy érdemes tömegközlekedésen bömböltetni a kedvenc dalokat, hanem hogy nem kell hozzá feltétlenül fülhallgató, hogy valaki egyedül megnézzen egy sorozatot vagy egy filmet, ha éppen nincs kéznél tévé, az pedig egészen biztos, hogy sok laptopnál jobb hangban is, képben is, még ha a kijelző méretében nem is veszi fel a versenyt. Ebben egyébként a Harman / Kardon segített a gyártónak.

Fotó: Lángoló

Erős telefon

Ilyenkor szoktunk írni arról, hogy a Snapdragon 888 chip és a szoftveres optimalizálás mennyire gyorssá teszi a készüléket még játék közben is, vagy, hogy nem melegszik a telefon, de ahogy azt már írtuk, itt most kifejezetten izgalmas a töltő, még akkor is, ha kicsinek nem mondható a töltőfej, de legalább a csomag része. Az akkumulátor egyébként 5000 mAh, ami két napot tényleg minden gond nélkül kibír még az átlagosnál egy kicsit erősebb felhasználás mellett is. Ez a gyors, vagyis már nem is szuper- meg ultragyorsnak, hanem hipergyorsnak nevezett töltéssel tulajdonképpen teljesen megváltoztatja a töltési szokásokat. Feleslegessé válik azon aggódni, hogy hol éri a telefont a vég, pár perc alatt annyi életet lehet bele lehelni, amivel akár egy fél napig elvan az ember. Most írhatnánk még tudományos magyarázatokat, mit is kell tudni a gyorstöltésről, a lényeg az, hogy valóban nagyon gyorsan tölt, aki pedig arra kíváncsi, hogy ezt hogyan oldotta meg a gyártó, az itt olvashat utána.

Xiaomi 11 T Pro
Ár 249 990 forint
Kijelző
6,67 inch AMOLED
Kamera 1
108 MP f/1,75 (Nagylátószögű)
Kamera 2
8 MP f/2,2 (ultraszéles, 120° látószögű)
Kamera 3
5 MP f/2,4 (makró)
Előlapi kamera 16 MP f/2,4
Processzor
Snapdragon 888
Akkumulátor
5000 mAh (120 W gyorstöltés)
Memória 8GB+128GB vagy 256GB | 12GB+256GB

 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,857KedvelőTetszik
3,021KövetőKövetés
2,230FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk