Hirdetés

A WeTransfer is betört a legális zeneiparba, és nagyon keresi az izgalmas produkciókat

A zene és a WeTransfer kapcsolatáról valószínűleg a legtöbbeknek az jut eszébe, ahogy vadássza az új zenéket az illegális letöltő oldalakon, lehetőleg még az előtt, hogy az album megjelent volna, majd a fájl kicsomagolása közben elmorzsol néhány imát, hogy a vírusirtó az előtt kiszúrja a veszélyt, hogy az egész gépét tönkre tenné.

A WeTransfer zenestratégiája nem erről az élményről szól. 

A file-küldőt 2009-ben alapították, ez még az az időszak volt, mikor nagyméretű fájlokat nem a felhőben tároltak, hanem igen komoly fejtörést okozott, hogy akár néhány nagyobb fotót vagy egy videót hogyan küldjön el az ember. A WeTransfer előtt erre a legkézenfekvőbb megoldás ftp szerverek és hasonlók híján az volt, ha valaki fogta a külső memóriát, és azt vitte el a címzettnek. Szóval a lényeg az, hogy a WeTransfer megjelenése jóval egyszerűbbé tette az emberek életét.

Az SXSW-n Tiff Yu, a WeTransfer zenéért felelős vezetője arról mesélt, hogy tulajdonképpen ők az egyetlen olyan oldal, akik tényleg szó szerint az egész oldalt át tudják adni például a zenészeknek.

Havonta 1,5 milliárd fájlt küldenek 195 országból, vagyis több országban vagyunk jelen, mint a Spotify

– mondta Yu, aki arról is mesélt, hogy az oldal 30 százalékban történeteket mesél el, és már nemcsak vizuális művészek, de zenészek is helyet kapnak, sőt ezeket a történeteket gyűjtik a WePresent-oldalon, amit havonta 4 millióan érnek el.

Prince mutatta meg, hogyan kapcsolódhatnak a zenéhez

Bár sok mindenben úttörő volt Prince, azt elég kevesen tudták, hogy ő volt az első, aki a WeTransfert használta a zeneterjesztéshez is 2013-ban. Mármint tudatosan, és nem úgy, ahogyan sok ezer másik előadó, akiknek a lemezei szintén itt kötöttek ki.

9rd eye girl néven Twitteren osztott meg egy WeTransfer linket, amivel a lemezét lehetett letölteni

– mesélte Tiff Yu, aki azt is elmondta, hogy a WeTransfernél fogalma sem volt senkinek az egészről, és akkor jutott eszükbe először, hogy egyébként zenészek is használják. Aztán még egyszer megcsinálta, mikor meggyőzte a Live Nationt, hogy a kontaktlistájukra küldjék ki Judith Hill új lemezének WeTransfer linkjét. 2018-ban pedig a Prince hagyatékát kezelő cég kereste meg őket, hogy soha nem látott felvételeket a WeTransferen mutassanak be, így került nyilvánosságra a Nothing Compares 2U eredeti verziója.

Itt a Nothing Compares 2 U eredeti verziója Prince-től

Nagyon keresik a különleges zenei tartalmakat

Prince után már ők is látták a lehetőséget, hogyan tudják a felületet arra használni, hogy a felhasználóiknak érdekes történeteket és izgalmas zenéket mutassanak, miközben várják, hogy elinduljon a letöltés. 2020 áprilisában például Grimes adott ki egy csomagot, amiben audió- és videófájlokat osztott meg, és ajánlatokat tett, hogy milyen szoftverekkel tudnak kísérletezni, hogy remixek szülessenek. Grimes azt mondta, hogy szerinte unatkoztak az emberek a lezárások alatt, ezért azt gondolta, lehetőséget ad, hogy valami újat próbáljanak ki.

Deadmau5 talált egy rakás mixet a gépén, amit megmutatott volna a rajongóinak, de a szokásos streamingoldalakra nem akarta feltölteni, merthogy szerinte ez nem egy album, csak egy mixtape. Fogta magát, WeTransfer linket készített.

A zenészek szerint az egész egyszerű, nem szól bele senki, és a zenén túl egész csomagokat lehet összerakni Zoom-háttérrel, képernyővédővel és bármivel, ami egy zenekarnak eszébe jut.

Ráadásul Yu arról is beszélt, hogy nagyon keresnek cool zenekarokat, akiket megmutathatnak a világnak. Egyik példának a Molchat Doma zenekart hozta Minszkből, amiben orosz költészet jelenik meg posztpunkban. De keresik az izgi történeteket, a kreativitást, az izgalmas hátteret, hogyan lehet inspirálni a WeTransfer-felhasználókat. Szóval arra biztat minden zenekart, hogy nézegesse a WePresent-oldalt, és legyen kreatív, hogy együtt tudjanak működni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk