Hirdetés
Hirdetés

A vitamin leér – Premieren a Bonilevine új videója

A grunge/alternative rock műfajt képviselő Bonilevine 2021 elején alakult Budapesten és az év nyarán vették fel első kislemezüket, mely szeptemberben debütált Shameful Delight címmel. Az Iklódi Tamás (gitár/ének), Koronczy Gergely (basszusgitár/vokál) és Veres Gábor (dobok) alkotta trió eddig olyan helyeken játszott, mint a budapesti Szimpla Kert, a Turbina és a Robot, 2022 elején pedig valóra vált első hazai turnéjuk vidéki városokban is.

Decemberben debütáltak első videóklipjükkel, és év elején felvették második, Torture Device című kislemezünket, amely május elején érkezett meg és azóta elérhető az összes nagyobb streaming felületen. Az ötdalos anyag dobjait a budapesti Echo Recording Studio-ban, az énekeket a Subscribe és Useme zenekarokból ismert Csongor Bálinttal vették fel, minden egyéb Iklódi Tamás házi stúdiójában, Újpesten került rögzítésre. A keverést Iklódi és a hazai Artisjus-díjas hangmérnök, Paczári Károly végezte. A lemezborító Suhaj Miklós munkája. Az EP két magyar és három angol dalt tartalmazott, melyekből a nyitány, A vitamin leér kapott is egy videóklipet.

Iklódi Tamás:

“Tavaly ősz óta koncertezünk igencsak aktívan, eleinte főleg Budapest belvárosa volt terítéken, de idén év elején belevágtunk egy vidéki körútba is: Kecskeméten, Veszprémben és Székesfehérváron jártunk, elvittük az első EP dalait, de mellette már folyamatosan játszottuk a mostanira felkerült nóták egy részét is. Egyrészt mindenhonnan kaptuk a biztatást hogy jó lenne felvenni már mindent ami van, mert az emberek hallgatni akarják, másrészt pedig bejött sokaknak a magyar vonal is, amit behoztunk a zenénkbe. A vitamin leér eredetileg nem is került volna fel a második kislemezre, január elején írtam meg a teljes dalt, szöveggel, riffel, mindennel együtt, aztán levittem a srácoknak próbára és igencsak hamar összeraktuk. Mivel nagyon éltük az egészet, nem volt kérdés hogy ez is beáll a Torture Device dalai közé. Szöveg szempontjából a félelmeinkről szól és arról, hogy mennyire sok bajt tud okozni ha ezek fölött elveszítjük az irányítást és mindenben a rosszat látjuk, és mennyire nehéz egy ilyen attitűddel funkcionálni akár önmagunk társaként is, támasz nélkül. Az elmúlt két év eseményei során nekem volt egy ilyen szakaszom, tanulságos volt látni hogy ilyen is tudok lenni, és hogy ebből ki is lehet jönni, akár segítséggel. A klipet Bikali Sanyival forgattuk, a vágás Balázs Mihály (Fatal Error) és Mirtse Kori (Kontraszt) munkája. A fényekért dobosunknak, Veres Gábornak jár a dicséret és külön köszönet a helyszínért a Déryné Programnak.”

A zenekar következő koncertje május 28-án lesz a Backstage Pub színpadán, az egri AllSuckAll társaságában.

“Hoztunk nektek egy grunge számot magyar szöveggel – nagy hatással volt ránk a Failure, a Screaming Trees, a Silverchair és persze a Nirvana is. Gyertek el és hallgassátok meg élőben, május 28-án a Backstage Pub színpadán!”

A koncert Facebook eventje: https://www.facebook.com/events/416096280071994/
FB: https://www.facebook.com/bonilevineband
Instagram: https://www.instagram.com/bonilevine_official/
Stream: https://wmmd.lnk.to/Bonilevine_TortureDevice

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk