Hirdetés

A világ még nem készült fel a kontaktlencse kiszedő robotra

Nagyon sok ember hord kontaktlencsét, mert kényelmesebb mint a szemüvegek. A rendszeres használóknak általában az sem okoz nehézséget, hogy gyorsan kivegyék és betegyék, azonban a vírus miatt egyre többekben merült fel, hogy nem szívesen nyúlnának a szemükhöz, és valami ilyesmi miatt született meg ez a robot, aminek a működését a legtöbben hunyorogva, félig elfordított fejjel nézik, és az egész olyan  mintha egy művész horrorfilm legdurvább jelenetét látnánk.

Aki gyakorlott hírolvasó, az tudja, hogy meglepően sok egészen szürreális hír kezdődik úgy, hogy egy floridai férfi csinált valamit, most el kell, hogy mondjuk, hogy ez a szerkezetet is egy floridai férfi, Craig Hershoff álmodta meg. Azt mondja, hogy nem csak az vezérelte, hogy sokan nem szeretnek a szemükhöz nyúlni különösen ilyen vírusos időben, hanem szerette volna, ha például a mozgássérülteknek, vagy a remegő kezű idősebb embereknek sem kellene lemondani a kontaktlencséről. A felhasználóknak semmi más dolga nincs, mint jó nagyra nyitni a szemüket, és nem pislogni.

A robot kifejezetten azoknak szól, akik szklerális kontaktlencséket használnak, vannak olyan látási problémák, amik csak ilyen lencsével, tehát szemüveggel sem javíthatóak, így akik nem tudják megtanulni a ki-be helyezést, azok kénytelenek ezzel élni. Nekik segítene ez az eszköz, ami állítólag egyáltalán nem tűnik ijesztőnek azoknak, akik már régóta vártak egy ilyen megoldásra. A tesztek után Hershoff azt szeretné, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) is minél előbb rábólintson a szerkezetre, szerinte ez leghamarabb jövő év közepén várható.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk