Hirdetés

A világ legfurcsább fejhallgatóját mutatta be a Dyson

Kinézetben és funkcióban is meglehetősen furcsa koncepciót álmodott meg az első sorban légtisztítóiról és porszívójairól híres Dyson, mikor bemutatta az első aktív zaj, por, allergén és úgy általában levegőszűrős fejhallgatót, a Zone-t.

Mindenki képzeljen el egy sima fejhallgatót, ami kiváló aktív zajszűrés mellett  magas minőségű hanglejátszást biztosít, és ami egyben egy furcsa, egyszerre maszkra és szájpecekre hasonlító eszköz is, amivel a városi szennyeződéseket, gázokat, allergéneket lehet kiszűrni.

A Dysonnak egyébként leginkább utóbbiban van hatalmas tapasztalata, de most azt is megoldották, hogy a fejhallgatók fülrészeibe kompresszorok kerüljenek, és ezek szívják a levegőt, majd megtisztítsák, és a viselő orrába és szájába vezessék.

A maszk ellen harcolóknak üzenjük, hogy valójában nem érintkezik a viselő arcával, viszont olyan a kialakítása, hogy a szennyezett levegő nem jut el a viselőhöz, bár az nem derül ki, hogy ez most a bármilyen vírus elleni védelmet is jelenti vagy csak a büdöset tartja távol. Mindenesetre négy különböző erősségben tisztít, de van automata üzemmód is, ahol a fejhallgatók érzékelik a mozgást, és váltanak a tisztítási sebességek között. Vagyis ha futás közben is viseli valaki, és kapkodja a levegőt, akkor nagyobb lendülettel tisztít.

A hangteljesítmény kérdéskörében hangmérnökök segítettek, a cég szerint az eredmény precíz jobb-bal egyensúly, alacsony torzítás, és olyan hangzás, ami hűen adja vissza, amit a zenészek szerettek volna elérni a stúdióban. Egyébként ha éppen nem kell a levegőtisztítás, mert mondjuk valaki otthon ül, ahol egyébként is be van kapcsolva a légtisztító berendezése, akkor eltávolítható a maszk, ekkor egy sima vezeték nélküli fejhallgatóként funkcionál. Amellett, hogy ez a gyártó audioeszköze, ez az első hordható eszköze is, így nagy erőt fektettek abba, hogy kényelmes legyen az egész. A súlyt éppen ezért a fej oldalain oszlatják el, nem a fejtetőre helyezik, és ennek köszönhetően eloszlik a fejre és a nyakra érkező terhelés. Egyébként nem a Covid miatt készült, mert már hat éve kezdték el tervezni, és nem is a vírusokra gondoltak, hanem sokkal inkább arra, hogy a WHO adatai szerint 10 emberből 9 nem jut friss levegőhöz.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk