Hirdetés

A világ egyik legnagyobb koncertszervezője is beszállt a virtuális koncertek világába

A Veeps platformot még 2017-ben alapította a Good Charlotte zenekarból ismert Joel és Benji Madden. 2020-ban már nagyobb és kisebb együttesek is hozzájuk fordultak, ha online koncertet szerettek volna tartani, így a forgalmuk elérte a 10 millió dollárt. Most a Live Nation, a világ egyik legjelentősebb, koncertszervezéssel is foglalkozó cége többségi tulajdonosa lett a Veepsnek.

Hirdetés

A Veeps azért volt vonzó olyan előadóknak mint Rufus Wainwright, az Architects vagy a One Directionből ismerős Liam Payne, mert tovább tudott lépni annál, mint hogy egy felületet biztosít, amin videót lehet nézni. Az előadók tudnak chatelni a közönséggel, tudják árulni a zenekari merch cuccaikat, lehetnek VIP ajánlataik, és koncertjegyet tudnak árulni a virtuális fellépéseikre, mindezt úgy, hogy nem vonnak le tőlük jutalékot. Ez azért fontos, mert így a rajongók pontosan tudják, hogy amennyiben 10 dollárt fizetnek egy jegyért, és arra jön még mondjuk 0,5 dollár kezelési költség, akkor a 10 dollárt megkapja az előadó, nem úgy mint sok más platform esetében, ahol ugyan nem jelölik egyértelműen, de a jegy árból még jutalékot von a szolgáltató, vagyis a adott esetben a zenekar ebből 7 dollárt kap majd kézhez.

2020-ban nagyjából 1000 fizetős eseményt tartottak a Veeps platformján, az év második felében ők adták el a legtöbb jegyet, és szerezték a legtöbb bevételt. A felvásárlással az volt a Live Nation célja, hogy bevonják a platformot a hálózatukba miután az élő koncertek visszatérnek.

Az élő közvetítés kiváló kiegészítője  lehet az alaptevékenységünknek, és lényegében korlátlan kapacitást biztosít bármelyik előadásunk számára.

– mondta Michael Rapino, a Live Nation Entertainment elnöke, akinek a szavai egybevágnak azzal, amiről már mi is rengetegszer írtunk az elmúlt hónapokban, és ő is azt az előnyét emeli ki, hogy ezek a virtuális koncertek lehetőséget adnak azoknak, akik a világ másik tájáról néznének meg egy előadást, de arra is, ha valaki lemaradt egy sold out buliról a saját városában. A fejlesztéseikkel pedig azt szeretnék elérni, hogy olyan környezetben és olyan előadást tudjanak nyújtani az előadók ebben a közegben, amire büszkék lehetnek, és ami azoknak is emlékezetes lesz, akik nem tudnak élőben részt venni egy eseményen.

Kommentek

35,647KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
734FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk