Hirdetés

A vérontás szárnyai – Itt a második dal Corpsegrinder szólólemezéről

Nemes egyszerűséggel Corpsegrinder címmel érkezik február 25-én a Cannibal Corpse-énekes George “Corpsegrinder” Fisher első szólóalbuma, amelyről a minap már a második dal látott napvilágot. Az On the Wings of Carnage című tétel leginkább old school death metalnak nevezhető, hősünk tehát nem kalandozott túl messzire az anyazenekara által járt ösvénytől, de valószínűleg nem is várt tőle senki trip hop lemezt, vagy fúziós jazz kísérletezést. A dalcsokor – ezt a kifejezést már nagyon rég szerettem volna ellőni egy ilyen típusú zenéről szóló hírben, végre sikerült! –  érdekessége, hogy az egyik producer a Hatebreed énekese, Jamey Jasta volt – a másik Nick Bellmore, aki többek között a Kingdom of Sorrow-ból lehet ismerős – ráadásul a nemrég általa alapított Perseverance Records gondozásában jelenik meg az anyag, szóval nem túlzás, hogy az album egyik fő ötletgazdájának tekinthető.

Jasta így beszélt Corpsegrinderről:

„Egy álom vált valóra, hogy George és én együtt dolgozhattunk. Ő az egyik legjobb srác a metálban, és az egyik legbrutálisabb hang, amit valaha hallottam. Ezen az albumon felülmúlta önmagát!”

Corpsegrinder pedig így nyilatkozott a felvételekről:

„Amikor Jamey megkeresett, hogy csináljam meg ezt a lemezt, alig vártam, hogy stúdióba vonuljunk Erik Rutannal, és felvegyük az éneket. Ez a death metal, a thrash és a hardcore keveréke, és pokoli keményen szól! Nagyon izgatott vagyok miatta, és alig várom, hogy hallja az egész világ!”

A két nyilvánosságra hozott dal itt hallgatható meg, én pedig hihetetlenül büszke vagyok magamra, hogy a bevezetőben tartózkodtam „az extrém metal legismertebb nyaka” szóösszetétel alkalmazásától, ami legalábbis tiszteletlen lett volna a legendás énekessel szemben. Hiába, az ember megpróbál fejlődni. Amúgy meg itt a két dal, meg a dalsorrend, szinte teljesen véletlenül.

Corpsegrinder dallista:

01. Acid Vat (közreműködik Erik Rutan)
02. Bottom Dweller
03. On Wings Of Carnage
04. All Souls Get Torn
05. Death Is The Only Key
06. Crimson Proof
07. Devourer Of Souls
08. Defined By Your Demise
09. Master Of The Longest Night
10. Vaguely Human

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk