Hirdetés

A Tudósok operát ír Kim Dzsong Un felkérésére

Előre a művészet és a jótékonyság útján a harminc méter magasságú küszvágó csér szoborért!

A Phenjani Operaház különös felkéréssel kereste meg az ideológiailag radikális, elkötelezetten el nem kötelezett Tudósok összművészeti művészegyüttest: írjanak operát a nagy vezér tiszteletére korunk legnagyobb veszedelméről, a koronavírusról, de úgy, hogy az mégse szóljon kimondva arról, csak bújtatva, inkább annak eredményéről, az Észak-Koreában egyre népszerűbb halálról és annak legyőzéséről, mert Kim Dzsong Un vezér úgy látja, a legjobb letagadni a koronavírus létezését, akkor nem kell beoltani a népet, helyette pedig egy hatalmas össznépi stadion-ünnepléssel lehet meggyógyítani annak legjobbjait, az amúgy is túlélőket.

A Tudósok azonnal hozzálátott a munkához, és a felkérést összekötve a 2021-es évben megünneplésre kerülő 35. születésnapi évfordulójával egy hatalmas bemutató tervével a zsebében már javában készíti az operát, melynek próbájáról most egy kis részletet hallhat-láthat a világpublikum kiváltságos szelete.

A darab május elsején kerül majd bemutatásra Jelszavunk legyőzi a halált! címmel Phenjan háromszázezres befogadóképességű stadionjában az ottani mezőgazdászokból verbuválódott balett-együttes, halászokból formálódott zenekar, bebörtönzöttekből alakult artista egyesület és tízezer lelkesen éneklő-táncoló pionír részvételével, valamint május 15-én az A38 Hajón szerényebb, de annál ütősebb keretek között koncerttel, kiállítással, videókkal, vetítésekkel és új Tudósok CD-vel.

A darab megírásából és előadásából származó bevételt a Tudósok egy különleges vándormadár, a magyarokat és az észak-koreaiakat összekötő küszvágó csért ábrázoló monumentális, mintegy harminc méter magasságú szobrának az elkészítésére és felállítására kívánja fordítani, amely az orfűi tó partján lesz leleplezve a fesztivál 2021-es megnyitásakor.

Kapcsolódó képünk: Kim Jong Un a Tudósok művészetét méltatja Mark Rothko műtermében

További információk és művészeti tevékenységek a Tudósok, illetve DrMáriás Facebook-oldalán!

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk