Hirdetés

A tudomány szerint a metálgitárosok nem a csajozás miatt gyakorolnak

A zene működésével kapcsolatban két fő versengő hipotézis létezik: az egyik azt mondja ki, hogy egyfajta szexuális szelekció, a másik azt, hogy az emberi agy összetettségének mellékterméke. A Qubit szúrta ki az Oaklandi Egyetem tanulmányát, amely az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) folyóiratában jelent meg. A hipotézis szerint a heteroszexuális metálgitárosok azért gyakorolnak sokat, hogy a többi férfit lenyűgözzék. Elsődlegesen nem a nők szívének meghódítása a cél, az csak egy járulékos pozitívum.

Azért pont a metálzenét tanulmányozták, mert az a műfaj a tudomány szerint elsősorban férfiakat vonz, akár a zenekarok összetételét, akár a közönséget nézzük, vagyis nem valószínű, hogy csak a szexre hajtanának azok, akik ezt a műfajt játszák.  Korábban már volt egy kutatás arról, hogy a nők vonzóbbnak találják a zenélő férfiakat, ezért kíváncsiak voltak, hogy ez a tapasztalat hajtja-e a zenekarokat, mikor tökéletesítenek egy-egy riffet, illetve a kutatók azt feltételezték, hogy az extrém metált játszó zenészeket elsősorban nem a nők rajongása motiválja, de felmerült a kérdés, hogy akkor mégis mi.

Hogy ezt kiderítsék, 44 heteroszexuális metálgitárost kérdeztek meg a gyakorlási szokásaikról, a szexuális viselkedésükről valamint arról, mennyire versengő típusok. Arra jöttek rá, hogy az akkordok tökéletesítése az alkalmi szex iránti vágyról szól, míg a gyors játékkal a többi férfit szeretnék lenyűgözni.

A cél pedig a társadalmi státusz megerősítése, és a többi férfit megfélemlítése. 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk