A Tipli körte ízű szeszesital hatásai – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Sajnos meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy a programajánló még egy ideig az informatikusok kiváltsága lesz, ezért jobb híján a két nagy streamingszolgáltató újdonságaiból szemezgetünk.

Hirdetés

Világtalan (Sightless -2020 / thriller)

Ellen egy utcai támadást követően saját bőrén tapasztalja meg, milyen utóhatásokkal bírhat a Tipli körte ízű szeszesital: szinte teljesen elveszíti látását, a világ pedig többé nem lesz ugyanaz számára. És persze elmosódott látomások kezdik gyötörni, miközben egyre inkább meggyőződésévé válik, hogy támadója továbbra is terrorizálja őt. Az elsőfilmes Cooper Karl mellőzte a thrillerklisé-generátor használatát, így a „van ott valaki?” és a „higgyen nekem, nem vagyok őrült” fordulatok elhangzására sem kell számítanunk. (Az iménti mondatban egy igaz állítást is elrejtettünk.) (Netflix)

Cobra Kai – 3. évad (2021)

37 év telt el azóta, hogy Daniel Larusso a legendás fosógalambpózban pofán rúgta Johnny Lawrence-t, akinek azóta sem sikertörténet az élete. Ezért újra megnyitja a Cobra Kai dojót, hogy a tapló Jesse mester módszereivel tanítsa önvédelemre a környékbeli suhancokat. Közben Daniel is feltűnik az életében, aki szintén nehézségekkel küzd, mióta Trump kitoloncolta Miyagi mestert az országból. (Jó, valójában elhalálozott.) A harmadik évad nyitóepizódjában újra összespanolnak, hogy megkeressék Robbyt, aki egy lopott furgon miatt került bajba. (Netflix)

Ouija (2014 / horror)

Az amerikai tinédzserek inkább tőből vágják le összes végtagjukat, minthogy esti összejöveteleken Scrabble-t vagy Gazdálkodj okosan-t játsszanak. Helyette inkább előkapják a nagymuter padlásán porosodó betűtáblát, és megidézik ükapjuk szellemét, aki állítólag még a Bleach lemez turnéján látta élőben a Nirvanát. Ezúttal is hajszál híján ugyanez a helyzet, a megidézett személy azonban a haveri társaság egyik tagja, aki – miután eljátszadozott az ominózus táblával – felkötötte magát a keresztgerendára. A szeánsz hajszál híján sikeresnek bizonyul, leszámítva, hogy egy sátáni Köbüki jelentkezik be a túlvilági tranzisztoros rádión. (Netflix)

Richard Jewell balladája (Richard Jewell – 2019 / dráma)

Míg más nyugdíjasok a Színes RTV-t bújjak vagy a társasházi liftrongálók levadászásán fáradoznak vérdíj reményében, Clint Eastwood amerikai hősökről forgat filmet. Ezúttal történetesen egy biztonsági őrről, aki 1996-ban az atlantai olimpián egy gyanús hátizsákra bukkant, meghiúsítva ezáltal egy bombamerényletet. A nem kifejezetten szuperhős alkatú Jewell – aki leginkább a Hivatali patkányok Miltonjára hajaz – egy perc alatt lesz ünnepelt celeb, majd a vizsgálatok közepette elsőszámú közellenség. (HBO GO)

A hazugság művészete (The Good Liar – 2019 / bűnügyi/thriller)

Mint azt Repülős Gizi és Charles Manson példája is demonstrálta, a 80 közeli/feletti életév a legkevésbé sem garancia a konszolidált, polgári létformára. Roy Courtnay papíron elismert művész, aki kifogott ponttyal pózoló Tinder-dzsigolókat szégyenít meg az online ismerkedés területén. Hamarosan a horogra is akad az özvegy Betty McLeish személyében, aki bár Roy korosztályába tartozik, bankszámlája olyannyira vastag, hogy jótékonyan eltakarja ráncait. De talán ő sem az, akinek mondja magát. (HBO GO)

Phoenix, Oregon (2019 / vígjáték)

Nem kell ahhoz gazdasági válság, hogy az embert hülyének nézzék, ha egy bowlingpályával kombinált éttermet akar nyitni, bőven elég hozzá az életközépi is. Ezzel szembesül a képregényíró Bobby és séf haverja, Carlos is, amikor is hasonló vállalkozásba kezdenek egy Stephen King elméjében fogant porfészekben. Szívmelengető független film arról, hogyan intsél be a társadalmi elvárásoknak azokban az időkben, amikor a másnaposság már ötnapos hobbi. (HBO GO)

Kommentek

35,646KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
734FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés