Hirdetés

A texasi egyetemen Harry Stylesról szóló kurzust indítanak jövőre

2023 tavaszától húsz hallgató veheti fel azt az órát, ami semmi másról nem szól mint Harry Styles. A Texas Állami Egyetem kurzusa a történelem tanszékhez tartozik majd annak ellenére, hogy Styles nincs harminc éves, és nem igazán lehet egyelőre egy teljes életműről sem beszélni az ő esetében.

Az órákat Louie Dean Valencia, a digitális történelem professzora tartja majd, aki egyébként – ki nem találná senki – Styles-rajongó.

A kurzus pontos címe az, hogy “Harry Styles és a hírességek kultusza: identitás, internet és európai popkultúra”. 

Mióta Valencia megosztotta mindezt a közösségi oldalán, több mint tízezren lájkolták a bejegyzését. A kurzus az ismertető szerint a a stílusokra és az európai popkultúrára  összpontosít, hogy a diákok jobban megértsék a modern hírességek kulturális és politikai fejlődését, számos témát érintenek majd, beleértve a nemet és a szexualitást, az internetes kultúrát, a médiát, vagy a fogyasztói társadalom változását. A hallgatók forráselemzést, vizuális és audio tartalmak elemzését tanulják, de a képzésen lehetőségük lesz elsajátítani például azt is, hogyan vágjanak össze egy podcastot, hiszen a vizsgamunka is egy podcast-adás létrehozásából áll. A hallgatók olyan dolgokról fognak beszélni, mint például, hogy a Brexit hogyan befolyásolta a Styles turnéit és termékeit, valamint azokról a társadalmi kérdésekről, amelyekről Styles beszélt, beleértve a Black Lives Matter mozgalmat és a fegyvertartást.

Valencia tudományos munkássága azért jóval messzebb mutat a kedvenc előadójánál. Kutatásaiban leginkább az ellenkultúrákra összpontosít, különösen a fasiszta és antifasiszta ifjúsági kultúrákra a 20. századi Európában. A koronavírus-járvány kitörése után azonban le kellett állítania legutóbbi kutatását, az európai városok HIV/AIDS történetének összehasonlító elemzését.  2020 nyarán két új projektbe kezdett, gitározni tanul, és könyvet ír arról, hogyan változott a világ Harry Styles szemüvegén keresztül. A könyv készítéséhez végzett kutatómunka, és a személyes érdeklődés közben állt össze a fejében kurzus irányvonala. Ráadásul szerinte sok a párhuzam az ő, és Styles élete között. 2010 és 2016 között ő a PhD munkáján dolgozott, Styles pedig a One Dircetionnel lett világhírű. Valencia a munkájában a fasizmust járta körbe, amitől sokszor nagyon sötét hangulata volt, viszont a One Direction felemelő dalai, és a koncerteken a közeg, mindig visszabillentette. Valencia ezután egyéves tanári állást vállalt a Harvardon 2017-ben – pontosan akkor, amikor Styles szólókarrierje felfelé ívelt.

Nem ez az első eset, hogy egy felsőoktatási intézmény nyitottan áll a popzenei előadókhoz. Beyoncé több kurzus témája, a Dél-Karolinai Egyetem professzora szociológiaórát tartott Lady Gagáról, a New York-i Egyetem Clive Davis Intézete pedig nemrégiben bevezetett egy kurzust Taylor Swiftről, aki tiszteletbeli doktori címet is kapott az egyetemtől.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,440KedvelőTetszik
2,901KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk