Hirdetés

A Tesla is beszállhat a fülhallgatók versenyébe

Minden esély megvan arra, hogy hamarosan Elon Musk vállalata, a Tesla is belép az audioeszközök piacára. Legalábbis erre utal, hogy szabadalmat kértek fejhallgatókra, fülhallgatókra, mikrofonokra és még megafonokra is. A hónap elején benyújtott, és egyelőre elbírálás alatt álló szabadalmi kérelmekben mikrofonok, fejhallgatók, fülhallgatók, digitális audiolejátszók, hangtovábbító készülékek, hangszórók, mélynyomók, fülpárnák fejhallgatókhoz, audio interfészek, hangszínszabályzó készülékek, hangszórók és megafonok szerepelnek.

Hogy egészen pontosan mire készül a Tesla, azt egyelőre nem tudni, lehetséges, hogy saját hangrendszert tennének az autóikba, vagy Tesla márkájú, megvásárolható és beépíthető hangrendszereket kínálnának más gyártók elektromos autóiba. Az sem lenne tulajdonképpen meglepő, ha belépnének az audió eszközök fogyasztói piacára, de az is lehet, hogy az egészből semmi sem lesz, ugyanis a cégek gyakran védetnek le olyan szabadalmakat is, amiket aztán nem használnak semmire.

A Tesla elég jól bejáratott márka, és szó szerint mindent el lehet adni egy Tesla logóval. Erre tökéletes példa volt az 1500 dollárba kerülő Tesla szörfdeszka, amit percek alatt elkapkodtak az emberek, de árulnak külső akkumulátor, pulóvereket és pólókat, sőt meg tequilát is. Azt is tudni lehet, hogy Musk nagyjából mindent megcsinál, ami éppen eszébe jut, és szereti a zenét is, hiszen nemrég jelent meg EDM kislemeze is. A Tesla vezető audiomérnöke, pedig az a Markus Koch, aki korábban a Harman és a B&O márkánál dolgozott, amelyek autós audiorendszereket és fogyasztói termékeket is gyártanak. Vagyis egyáltalán nem lenne meglepő, ha piacra dobnának néhány jól logózott, és valószínűleg túlárazott fülhallgatót, hogy áthidalják azt az időt, amíg a Neuralink közvetlenül az agyunkban szólaltatja meg a zenét.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk