Hirdetés

A telefonban lehet tárolni a fülhallgatót a Nokia új készülékében

Három klasszikus telefont, és egy új táblagépet mutatott be a HMD Global, amiből rögtön az elején ki is emelnénk a Nokia 5710 XpressAudio darabot, mert ez egy kifejezetten zenehallgatásra szánt telefon, vagyis tulajdonképpen nekünk és olvasóinknak találták ki, de aztán kiderül, hogy nincs időgépünk.

2022 második felébe léptünk, az Apple idén bejelentette, hogy leáll az iPod gyártásával, mert már minek, mostanra gyakorlatilag minden telefongyártónak van saját vezeték nélküli fülhallgatója, az emberek többsége különböző streaming szolgáltatókon keresztül hallgat zenét, útközben jellemzően a telefonján, amin egyébként ha úgy van klipet, vagy akár sorozatot néz, pörgeti a Facebookot, TikTokot, Twitch-et, közben rendel magának ezt-azt.

Na és itt van ez a Nokia telefon, ami ezzek közül semmit sem tud. 

Pedig alapvetően menő, hogy a telefonban lehet tárolni a fülhallgatót, amit közben tölt is, és egy csúszka segítségével bármikor ki lehet venni, mikor szükség van rá. Cserébe viszont egy klasszikus nyomógombos telefonról beszélünk, vagyis se a streaming szolgáltatók, sem úgy általában a netezés nem megy rajta, azt meg, hogy MP3-akat honnan lehet szerezni, valószínűleg már mindenki rég elfelejtette.

Így néz ki a Nokia telefonjába épített fülhallgató tartó

Tablet és még két nyomógombos telefon

Ezen kívül érkezik a T10-es tablet Android 12-vel, és két éven át garantáltan érkező Android-frissítéssel. Igaz a 3/32 GB-os verzió nem túl erős, de valószínűleg leginkább a gyerekeknek jó választás lehet, ha az ára is elfogadható lesz.

A Nokia 8210 4G a klasszikus 8210-et kelti újra életre, igaz az már korántsem volt annyira ikonikus, mint a 3310, aminek az újragondolt változatáért is lelkesedtek legalább nosztalgia szintén az emberek néhány évvel ezelőtt. A lényege egyébként még mindig ugyanaz: sokáig bírja az akkumulátora.

És jön a Nokia 2660 flip, ami összecsukható telefon, de nem úgy, ahogy a konkurencia csinálja, hogy hajlítható a kijelző, hanem úgy, ahogy 15 évvel csinálta mindenki. A nagy gombok, az, hogy sokáig bírja, és a vészhelyzeti gomb előrevetíti, hogy a telefon célcsoportja az idősek, vagy ha nagyon elnézőek szeretnénk lenni, akkor az az ismerős, aki mindig eltűnik a buliban.

A telefonok augusztus végétől lesznek elérhetőek, pontos árak egyelőre még nincsenek.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,441KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk