Hirdetés

a Talayapa project – Premieren és dalról dalra a Trottel új lemeze

Lángoló Premier

A Trottel Records a Trottel zenekar klasszikus sorlemezeit (nem feltétlenül időrendben) elkezdte újramasterelve kiadni LP-n, tavaly ősszel a The Same Story Goes On, idén nyár elején a Borderline Syndroma jelent meg, és egy alapos életműinterjúban végig is vettük Rupaszov Tamás zenekar- és kiadóvezetővel az összes fontos tudnivalót. Most pedig itt van a vadonatúj nagylemez, a Trottel: a Talayapa project, meghallgatható az egész, Rupaszov pedig röviden, de lényegre törően kommentálja az album dalait.

Hívatlan vendég:

Nem szeretem! Bepofátlankodik az ajtón. Meg akarja mondani, hogyan éljek.

Flying Angels:

Turán próbálunk, Csabi vett ott egy öreg parasztházat minden tartozékával. A próbahelyünk az egyik szoba, olyan, mint egy falumúzeum, minden van benne, vallási képek is a falon. Miközben zajong, az ember ide oda bámészkodik és mindenféle furcsa gondolatok cikáznak a fejében.

Wait No More:

Az egyik legelső számunk még duóként, a legbetegebb kísérletek egyike. Az ember belső bizonytalansága. Talán kicsit kilóg a lemezből, de megszerettük a trió verziót is.

Törés:

A legújabb szám, ha egy ilyen rövidéletű formáció esetén beszélhetünk ilyenről. Sose szerettem a Trottel szövegeket megfejtegetni. Ez talán az élni és élni hagyni gondolatát hordozza magában.

A Hazug:

Erre a számra meginvitáltuk Ősanyánkat és Ősapánkat a messzi Ázsiából, akik arra emlékeztetnek, hogy a történelemhamisítás bűn.

Psychedelic Sound Exploration:

A legrégebbi szám, már 2010-óta játsszuk minden formációban. Rajta van a 2012-ben megjelent Live A38 koncert DVD-n. Sajnáltam volna, hogy ne legyen belőle albumverzió, így feldolgoztuk még egyszer. Elhívtuk vendégnek azokat, akik szintén játszották az elmúlt 10 évben: Pusit (steel gitár, gitár), és Fekete Incit (elektromos hegedű).

A nagylemez a napokban jön ki online verzióban, decemberben pedig kétféle limitált LP-n: 100 fekete és 100 átlátszó kék korongon.

Itt a teljes lemez is egyben:

További információk és rendelés.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,330KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk