Hirdetés

A szülővé válást dolgozza fel Zalai Richard első EP-je

A Travel the Unknown-t a IALAZ alapítója egy, a Dunán felvett live session videóban mutatja be. A brit Nieko Label gondozásában megjelenő EP dalai azokat az érzéseket közvetítik, melyeket Zalai élt át akkor, amikor megtudta, hogy apa lesz. Az EP-t meg is lehet hallgatni alább, de egy rendhagyó track by track is olvasható vele még lentebb.

“Az EP dalai közül egyedül a Like Sailing volt hagyományos értelemben kitalálva/megírva, a másik két dal színtiszta improvizáció, ami akkor született meg a hajón. Egyszeri és megismételhetetlen. Mivel nem tudtuk belőni pontosan, hogy mennyi idő alatt tesszük meg az előre eltervezett, impozáns Szabadság-híd – Lánchíd távolságot, látszik is a felvételen, hogy többször is kitekintek, hogy éppen hol járunk, és közben próbálom kitalálni, hogy milyen irányba tudom még elvinni a dalok folyását, hogy egy szép ívet írjanak le. Az első dal, a Changes arra a változásra utal, ami bennem is lezajlott, mikor megtudtam, hogy apa leszek. Annak minden pozitív és negatív gondolatával. A dal is kezdetben dobalap nélkül, egy atmoszférából indulva kezd el szép lassan építkezni, a lelki megküzdés fázisait bemutatva folyamatos feszültségfokozással jutunk el a Like Sailing-hez. A dal magát a legutolsó órát írja le, mikor már biztossá válik, hogy ez az a nap, melyre 9 Hónapja várunk. Amennyire tudtunk, felkészültünk mindenre, de az élet mint a legnagyobb rendező bármikor kiszámíthatatlanná tehet mindent. A dal végső fokozásából eljutunk szinte a mennyországba az utolsó dalon, a Golden Hour-on keresztül. Ahogy a cím is utal rá, az első közös órát mutatja be, mikor teljes nyugalomban, végtelen átéléssel realizálom, hogy akit a kezemben tartok, egy új és örök szerelemként helyet kap a szívemben. A pillanat, mikor családdá válunk.”

Az EP egyébként a brit Nieko Label gondozásában jelent meg, az utómunkát pedig neves berlini szakemberek végezték.

“Hannes Bieger keverte, aki többek között dolgozott már Ame, Ben Klock vagy Tale of Us lemezein, a masterelést pedig Zino Mikorey végezte, aki Max Cooper, Olafur Arnalds vagy Nils Frahm lemezeit véglegesítette már. Mikor összegyűjtöttem a bátorságom, hogy írok nekik, fel voltam készülve arra, hogy elutasítanak azzal, hogy hónapokra előre be vannak táblázva, vagy egyszerűen úgy vélik, hogy a felvétel nem üti meg azt a színvonalat, amihez hozzászoktak. Hannes első e-mail válasza is annyival zárult, hogy küldjem át a felvételt és utána beszélhetünk. Nagyon örültem, mikor elküldve a felvételt, pár perc múlva már írt is, hogy nagyon tetszik neki a zene, és örömmel dolgozna rajta.”

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
845FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk