Hirdetés
Hirdetés

A szív körül kutat – Premieren Németh Róbert új dala

Soulos, motownos környezetbe helyezett, párkapcsolati kérdéseket feszegető dallal jelentkezik a harmadik szólólemezének felvételein dolgozó Németh Róbert. A Ha volna még szívem hangzását két vendégzenész, a fúvós Subicz Gábor és a blues-zongorista Nagy Szabolcs vendégjátéka határozza meg, szövegét pedig a megszokottól eltérően nem Németh Róbert, hanem az egykori The Unbending Trees-énekes Hajós Kristóf írta. Az új felvétel már minden felületen streamelhető, élőben pedig legközelebb március 19-én a Gödörben, a Klinik Label Nighton lesz hallható.

„Már szinte közhely, de párkapcsolati kérdésekről szól az új dal. Olyanokról, amikhez talán – sőt, biztosan – mindenki tud kapcsolódni, mindenkinek van valamiféle viszonya. Egészen hétköznapi és egészen bonyolult dolgokról, olyan személyes kérdésekről, amiket már eddig is kismillió popdal próbált kibogozni, de még így sem vesztik el az érvényességüket”

– mondja Németh Róbert dalszerző, gitáros-énekes frissen megjelent, Ha volna még szívem című új felvételéről. Robi új dalának egyik különlegessége, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően saját dalához nem maga, hanem a kétezres évek végén népszerű slowcore-pop The Unbending Trees zenekar énekese, Hajós Kristóf írt dalszöveget.

„Kristóffal alkotói kérdésekben nagyon egy srófra jár az agyunk, valószínűleg ezért is hozta úgy az élet, hogy együtt dolgozunk dalokon: most már egy majdnem teljes albumnyi anyagot írtam meg számára. Ráadásul lesz köztük egy olyan is, ami az ő lemezén és az én következő albumomon is szerepel majd”

– mesélt a közös munkáról Németh.

A szív és a lélek nagy kérdéseit boncolgató dalhoz stílszerűen a hatvanas évek soulos, motownos, stax-es zenei környezete párosul. A hiteles megszólaláshoz Robi két fontos vendéget is meghívott a dal felvételéhez: az ország talán legjobb blues-zongoristáját, Nagy Szabolcsot és a dzsessztől a skáig számos klasszikus stílus beavatott ismerőjét, a fúvós hangszereket megszólaltató Subicz Gábort.

„Nem udvariaskodásból mondom: megtisztelő, hogy elfogadták a meghívásomat”

– mondja Németh.

A Ha volna még szívem már a második kislemez az egykori Heaven Street Seven szólópályára lépett basszusgitárosának idei év végére várt harmadik lemezéről, amely az előadó szerint az eddigi legegységesebb, és legjobb albuma lesz, köszönhetően többek között állandósult alkotógárdájának: Lázár Domokos (Esti Kornél) producernek, Martinkó Tamás gitárosnak (Lidérc, Dalai Dávid), Kalmár Tibor basszusgitárosnak (Anton Vezuv), és Michael Zwecker dobosnak (ex-Kispál és a Borz). Az album

„klasszicizáló dalszerzői lemez lesz, meglehetősen tradicionalista alapállásból, klasszikus gitárzenei hangzással, főleg a hatvanas, hetvenes évek hatásaival. Néha blues-lemeznek becézem a készülő albumot, ami nem a stílusára, inkább csak a megközelítésre utal: az érzékenység, a történetmesélés, a személyesség metaforájaként használom ez a fordulatot. Ami pedig az új dalok szövegét illeti: a szokásos lélekbányászat, hiszen mindig van mit és honnan a felszínre hozni”.

Az új dalhoz hivatalos vizualizer is van, kvázi klipként:

A Klinik budapesti boutiqe kiadó gondozásában megjelenő felvétel már minden felületen streamelhető, a dalhoz készült vizuál Jakab Péter és Kósa Péter munkája. A Ha volna még szívem hamarosan élőben is hallható lesz: Németh Róbert következő koncertjét a kiadó minifesztiválján, a Klinik Label Nighton adja március 19-én, a nemrég újranyílt Király utcai Gödörben.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók