A Spotifyról készít fikciós sorozatot a Netflix

2022-ben jöhet a Netflixre az a sorozat, ami a Spotify alapítását és az első éveit fogja bemutatni. Jonas Leijonhufvud és Sven Carlsson története hat részben meséli majd el a zenei streamingszolgáltató felemelkedését. A sorozat alapja egy 2019-ben megjelent könyv, de az alkotók nem ígérik, hogy mindent valósághűen adnak majd vissza, és a leírás szerint inkább egy Dávid és Góliát csatára kell majd számítani.

A történet arról szól, hogy

az erős meggyőződés, a lankadatlan akaraterő és a nagy álmok miként segíthetik a kis szereplőket, hogy felvegyék a harcot a technológia titánjaival

– áll az ismertetőben, amin most valószínűleg sok zenész felszisszen, hiszen az utóbbi időben pont ők is ezt szerették volna elérni, vagyis hogy a Spotify a kisebb szereplőkre is figyeljen, ne csak a nagy lemezkiadók produkcióira.

A nemrég az Arsenalt is megvásárolni szándékozó Daniel Ek szerepére már felkérték a svéd Edvin Endre, míg alapítópartnere, Martin Lorentzon szerepére Christian Hillborg színészeket. Az nem világos egyelőre, hogy a főgonosz Steve Jobs lesz-e, de valószínűleg megjelenik a filmben, hiszen a Spotify Untold tulajdonképpen a svéd startup és az Apple közti feszültséget mutatja be. Jobs a könyvben is szerepel, mint az ember, aki mindent megtett, hogy hátráltassa a Spotify amerikai bevezetését.

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés