Hirdetés

A Spotify kiakadt az Apple-re, közben azért nagyon fejleszt Apple Watch-ra

A héten az új Apple Watch és iPadek mellett szó esett már az Apple One névre keresztelt előfizetési modellről is, ami nagyon nem tetszik a Spotifynak. Az Apple előfizetése csomagban adja a szolgáltatásokat, a legolcsóbb verzió havi 14,95 dollárba kerül, és ebben benne van az Apple TV+, az Apple Arcade, 50 GB iCloud tárhey és az Apple Music is. (Fotó: Szabo Viktor / Unsplash)

A konkurensek közül elsőként a Spotify jelezte, hogy szerinte az Apple visszaél a piaci fölényével, és nem ez az első eset, hogy megpróbálja ellehetetleníteni a konkurenciát. A zeneszolgáltató azt szeretné elérni, hogy az Apple árazási mechanizmusát vizsgálják felül a hatóságok. 

Valóban kedvezőbb az Apple ajánlata, ezért valószínűleg sokan lesznek, akik előfizetnek rá, és értelemszerűen ekkor már nem lesznek Spotify előfizetők. Erre nem tud hogyan visszavágni a Spotify, hiszen nincs se gaming, se stream, se tárhely szolgáltatása. Arról nem is beszélve, hogy egyelőre azt sem tudni, hogy az Apple One szolgáltatásban zenét hallgatók lejátszása után mennyi jut a zenészeknek. 

Közben azért nem tett le teljesen a Spotify az Apple-felhasználókról, hiszen gőzerővel fejleszti az Apple Watch-on futó alkalmazását, hogy végre az óra is tudja streamelni a zenét. Néhány felhasználónál megjelent már a funkció, ami például futásnál vagy edzésnél egy bluetooth-fülhallgatóval kifejezetten hasznos lehet.

spotify-streaming-on-apple-watch.jpg

(Fotó: iPhone-Ticker)

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,988KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk