Hirdetés

A Spotify értesítést küld az izgalmas új megjelenésekről

A közösségi oldalak értesítési funkcióit veszi át a Spotify, hogy a felhasználókat a legfrissebb megjelenésekhez irányítsa. Ezt a funkciót itt úgy hívják, hogy újdonságok hírcsatorna, és hamarosan mindenki számára elérhető lesz mobilalkalmazásban. Az értesítések a szakemberek szerint azért jelennek meg minden közösségi oldalon, mert függőséget okoznak azzal, hogy úgy érzi a felhasználó, hogy sürgősen meg kell néznie vagy azért, hogy lássa az újdonságokat, vagy szimplán azért, hogy eltűnjön onnan a pont. Pont emiatt több oldal már lehetővé teszi a kikapcsolást, így egyszerre izgalmas és meglepő, hogy a Spotify milyen megfontolásból vezeti ezt pont most be.

Hogy ezt a funkciót teljesen kiélvezze valaki, érdemes bekövetni a szimpatikus zenéket és podcasteket, mert ettől lesz igazán személyre szabott a hírcsatorna, az értesítések pedig valóban relevánsak. A hírcsatorna a kezdő oldalon megjelenő harang ikon alatt lesz majd található a jobb felső sarokban, a nemrég játszott dalok és a beállítások mellett. A frissítés az elkövetkező hetekben jelenik majd meg minden felhasználónál.

Ez egy kifejezetten személyre szabott ajánlórendszer lesz, nem szerkesztők által összerakott lista. Valós időben képes frissülni, és a harang mellett egy kék pont jelenik majd meg, ha új dalok vagy epizódok jelentek meg az alkalmazás legutóbbi megnyitása óta, ezeket pedig egy helyen lehet majd látni.

Izgalmas, hogy például az Apple pont a következő iOS-re ígérte azt, hogy az ilyen manipulatív, addiktív funkciók felismerésére jobban rávezeti a felhasználókat. Bár néhány éve nagyjából mindenki ezt a módszert használta, azóta viszont kialakult egy humánus technológia mozgalom, ami már megveti az ilyen trükközéseket. Az iOS például a kevésbé fontos értesítéseket összegyűjti majd egy összefoglaló értesítésbe, a TikTok pedig olyan videókat illeszt be a véget nem érő videófolyamba, ami figyelmeztet, hogy már nagyon régóta nézi valaki az alkalmazást.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk