Hirdetés
Hirdetés

A símaszk, a sármőr, a tolvajok, meg a többiek – Live Nation-klubkoncertek júliusban

Izgalmas hónapnak ígérkezik a július a Live Nation eseménynaptárát elnézve, hiszen amellett, hogy a hónap első napján Tom Morello első hazai szólókoncertjét nézhetjük meg az Akváriumban,  július 9-én visszatér hazánkba a Five Finger Death Punch, a 30-án pedig maga Lenny Kravitz teszi tiszteletét a Budapest Sportarénában, a fővárosi klubokban szintén egymást érik az olyan koncertek, ahol a maga nemében minden előadó egyedi és megismételhetetlen. Jöjjön nyárközepi programajánlónk, melyben ugyanúgy megtaláljuk a meme / punk rap és trap egyik legnagyobb ígéretét, mint az italo disco / synth funk ötvözettel újító olasz-ausztrál multihangszerest, stílusokat kombináló elektronikus legendát, vagy épp a hard rock / metal színtér azonnal felismerhető hangzással bíró, emblematikus produkcióit. A cikk végén, ahogy ezt már megszokhattátok, most is van játék páros belépőért egy általatok kiválasztott koncertre.

Hirdetés

Ski Mask The Slump God – Akvárium, július 10, szerda

A folyamatosan új dalokkal jelentkező floridai szójátékos, Ski Mask The Slump God az Akvárium Klub NagyHalljában adja első önálló koncertjét itthon.

FRISSÍTÉS: a koncertet őszre halasztották.

Őszre kerül át Ski Mask The Slump God budapesti koncertje

A Stokeley Clevon Goulbourne néven anyakönyvezett rapper 2015-ben bukkant elő Dél-Florida legsötétebb bugyraiból, majd 2018-as debütáló lemezével hamar a Pitchfork Top 200-as listájának hatodik helyén találta magát. A STOKELEY album előtt több nagysikerű mixtape hozta be a köztudatba a nevét, 2018 után pedig több single és egy újabb mixtape is bekerült a diszkográfiába, és sokat elmond róla, hogy már debütáló lemeze előtt öt platina kislemezt jegyzett, a Catch Me Oustide, Take A Step Backm, Nuketown, Babywipe és a Foot Fungus mellett kétszeres patinalemez címet kapott a Faucet Failure is. 2020-as Burn The Hoods című szerzeménye újabb kritikai sikernek örvendett, nem sokkal később pedig túljutott a 3 milliárd lejátszáson is, ami azóta is egyre csak növekszik

Ski Mask The Slump God saját dalai és lemezei mellett rengeteg együttműködésben is részt vett már, olyanok társaságában, mint Lil Yachty, Higher Brothers, Denzel Curry, J. Cole, és a néhai XXXTentacion neve is feltűnik a featek listáján. következetesen feszegeti a hip-hop határait szövegírói leleményességével, ritmikai kiszámíthatatlanságával, bocsánatot soha nem kérő hozzáállásával egyre fontosabb szereplője a nemzetközi hip-hop színtérnek. Legutóbb májusban hallatott magáról Headrush című dalával. Magyarországon először a  Suicideboys vendégeként játszott, de július 10-én önálló koncerttel érkezik hozzánk.

Donny Benét – Akvárium Klub, július 11, csütörtök

A férfi, a szexiség és a magabiztoság példaképe. Donny Benét, az olasz-ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával igazi sármőr, aki szenvedélyes, játékos dalaival és klipjeivel 2011 óta tartja lázban mindazokat, akik éppúgy lelkesednek mondjuk Prince, Jan Hammer, Bernard Edwards, Tom Jones, mint az italo disco műfaj hősei iránt.

Donny Benét 2011-ben jelentette meg Don’t Hold Back című első lemezét, ötödik albuma, a 2020-ban megjelent Mr. Experience pedig már az ARIA Charts 26. helyéig jutott. Legfrissebb anyagát már a saját maga által alapított Donnyland Recordsnál jelentette meg, az új kiadó pedig lehetőséget ad Donnynak, hogy megőrizze örökségét, amit már évek óta épít.

A hatodik album az Infinite Desires címet viseli, és ez a multihangszeres énekes eddigi legteljesebb zenei nyilatkozata. A romantikáról, intimitásról, kielégülésről, de tiszteletről és beleegyezésről is beszélő dalok játékosak és erőteljesek, szenvedélyesek és magabiztosak. Mindezt az izmos muzikalitással kelti életre, ami évek óta világszerte elkápráztatja a közönséget: hiszen dobj le egy gombostűt bárhová a térképen, jó eséllyel találsz Donny-rajongókat! Prágától Portlandig ismerik a nevét és, mindazt, amit képvisel. Most pedig eljött az idő a magyarországi követők számára is! Itt van egy ember, aki átlépi a határokat nyugodt ütemeivel, mély groove-jaival, legalapvetőbb vágyainkról szóló dalszövegeivel, melyek annyira forróak, hogy szinte füstölnek. Nem érdemes lemaradni magyarországi debütálásáról július 11-én, csütörtökön az Akváriumban, ahol az Infinite Desires dalai mellett várhatóan olyan slágerek is felcsendülnek madj, mint a Santorini, a Second Dinner vagy éppen a Konichiwa.

Thievery Corporation – Budapest Park, július 14, vasárnap

Hamarosan ismét Budapesten a Thievery Corporation, Eric Hilton és Rob Garza ikonikus, stílusokat szintetizáló duója! A washingtoni zenekar tagjai még a kilencvenes évek derekán kezdtek el együtt zenét írni, amikor megismerkedtek a mára már kultikussá vált Eighteenth Street Lounge nevű klubban. A közös pont a dub, a bossa nova és a jazz iránti rajongásuk volt, amelynek köszönhetően elkezdtek kísérletezni a műfajok kombinálásával, majd megalapították a klub nevét viselő kiadót is. Így születtek a Shaolin Satelite és a 2001: a Spliff Odyssey kislemezek, majd a Sounds from the Thievery Hi-Fi című debütáló lemez, amelyet hamar megszeretett a közönség az újszerű, műfaji sokszínűsége miatt és meghódították vele a downtempo szerelmeseit.

Az élőben jó ideje teljes zenekari felállással kiegészülő duó zenéje olyan, mint egy utazás a világ körül, hiszen elektronikus zenéjükbe szívesen kevernek olyan tradicionális stílusokat is, mint a dub, a bossa nova, a reggae vagy éppen a trip hop, de bármikor szívesen tesznek kitérőt a bossa nova, vagy a pszichedelikus rock felé, miközben dalaik angol, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, román és hindi nyelven szólaltak meg. A jövőre alakulásának 30. évfordulóját ünneplő Thievery Corporation július 14-én, vasárnap tér vissza egy szokásosan sokszínű koncert erejéig a Budapest Parkba.

Paolo Nutini – Akvárium, július 21, vasárnap

Noha szülei eredetileg úgy tervezték, hogy ha eljön az ideje, Paolo Nutini a több mint 100 éve a család tulajdonában lévő éttermet vezeti majd,  hamar kiderült, hogy számára a zenélés jelenti az igazi szenvedélyt. Az olasz és skót felmenőkkel rendelkező énekes-dalszerző tehetségét nagyrészt opera- és népdalkedvelő nagyapjától örökölte, zenei törekvéseiben pedig középiskolai énektanára támogatta, aki első dalának megírásában is segített. Nutinira a szerencse egy véletlen folytán kacsintott rá: 2003-ban szülővárosában, a skóciai Paisley-ben a közönség David Sneddon koncertjére várt a városháza dísztermében, ám a zenész késett, így a konferanszié addig egy rögtönzött kvízzel igyekezett elütni az időt. A kvíz nyerteseként Nutini felmehetett a színpadra, hogy elénekeljen néhány számot, a közönség soraiban pedig ott ült Brendan Moon is, aki egyből felajánlotta a tehetséges fiú számára, hogy menedzserként segíti. Ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

Paolo csupán 18 éves volt, amikor az Atlantic Records kiadóval öt album megjelentésére szóló szerződést írt alá, így már a kiadó gondozásában jelent meg These Streets című debütáló albuma 2006-ban. Azóta sikeresen bebetonozta magát a köztudatba, mint generációja egyik legtehetségesebb előadója, akit energikus élő előadásairól és zenei sokszínűségéről ismernek. Negyedik, Last Night in The Bittersweet című lemeze 2022-ben jelent meg, és rögtön az Egyesült Királyság albumlistájának első helyére került, így énekes-dalszerző zsinórban harmadik No.1 lemeze lett, rajta olyan dalokkal, mint a Through The Echoes, a Lose It vagy a Petrified In Love. Nutini lenyűgöző dalait tavalyi veszprémi koncertje után most Budapestre is elhozza július 21-én, az Akvárium Klubba.

Wolfmother – Dürer Kert, július 23, kedd

Az ausztrál Wolfmother 2005-ben jelentette meg debütáló lemezét, amellyel egyből az eladási listák élére ugrottak, a Woman című szerzeményükért Grammy-díjat is kaptak, nyomban világsztárrá emelve ezzel a formációt. A zenekar egyetlen állandó tagja Andrew Stockdale énekes, aki már többször is lecserélte a körülötte lévő zenészeket, a Wolfmother elsősorban az ő kreativitására épül. Pont úgy, ahogy legutóbbi, Rock Out című lemezük is, amely a világjárvány alatt született. Amikor a turnézás leállt és mindenki a négy fal közé szorult, Stockdale beült az otthoni stúdiójába az összes hangszerével és elkészítette a zenekar hatodik nagylemezét. Mivel a mentális egészség a járvány alatt az egyik legerőteljesebb problémává vált, Stockdale úgy döntött, hogy a rock fenséges erejét használja fel, hogy annak minden csakra gyógyító tulajdonságával együtt, a Rock Out megírásával irányt mutasson magának. A rock’n’roll ugyanis képes az embert jobb helyekre repíteni, egyfajta katartikus felszabadulást adni még akkor is, ha a valóságban ez éppen nem lehetséges.

Ezúttal ahelyett, hogy tapasztalt hangmérnökökkel, egy menő Los Angeles-i stúdióban vette volna fel az anyagot, Stockdale egy helyi, 19 éves diák segítségét kérte a rögzítésben, azaz a Grammy-díjas, többszörös platinalemezes művész egy helyi, kevés tapasztalattal rendelkező kezdő művész kezébe adta kreatív elképzeléseit. Persze, Stockdale maga is tapasztalat nélküli kezdő volt anno, és néha a féktelen, fiatalos lelkesedés váratlan eredményekre képes. És tudjuk, a fül nem hazudik, csak az számít, ami jól hangzik. Azóta szerencsére mind kiszabadulhattunk otthonainkból, és a Wolfmother is visszatérhetett természetes közegébe, a koncertek és a fesztiválok világába. Július 23-án a Dürer Kert színpadán láthatjuk őket.

Baroness – A38, július 30, kedd

A 2003-ban alapított Baroness-t jelenleg az alapító John Baizley (ének/gitár), Gina Gleason (gitár), Nick Jost (basszusgitár) és Sebastian Thomson (dob) alkotják. A philadelphiai és brooklyni négyes eddig hat nagylemezt adott ki: Stone (2023), Gold & Grey (2019), Purple (2015), Yellow & Green (2012), Blue Record (2009) és a Red Album (2007). Karrierjük során széleskörű elismerést kaptak, a zenekar albumai rendszeresen szerepelnek az év végi best of listákon, 2017-ben pedig először jelölték őket Grammy-díjra.

Legújabb albumuk, a Pennsylvania és New York határán, egy távoli faházban felvett Stone változást jelentett a zenekar számára: a 10 dalos album produceri munkáiért a zenekar saját maga felelt, ami újdonságot jelentett számukra is. A frontember John Baizley úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy a Baroness sosem szerette ismételni magát, fontos számukra, hogy kockázatot vállaljanak, így kíváncsiak voltak arra, milyen útra vezeti őket, ha a saját fejük után mennek. Ennek eredményeként pedig maga a lemez is sokkal élőbb, sokkal direktebb lett.

A kritikusok és a rajongók egyaránt üdvözölték a Baroness DIY szemléletét, az pedig, hogy élőben hogyan szólalnak meg az új dalok, persze a régi klasszikusok mellett, kiderül július 30-án az A38 Hajón!

Most pedig jöjjön a szokásos játék a páros belépőért! Ahogy megszokhattátok, a feladat mindössze annyi, hogy írjátok meg nekünk a beágyazott kérdőívben, melyiken vennétek részt legszívesebben a Live Nation aktuális rendezvényei közül!

Nem kötelező, de megköszönjük, ha ajánljátok a részvételt másoknak, esetleg megosztjátok ezt a cikket, vagy az adott koncert Facebook-eseményét az idővonalatokon! A jelentkezési határidő: 2024. július 7., vasárnap éjfél. Másnap reggel sorsolunk, a nyertest e-mailben értesítjük. A játék során beérkezett adatokat a sorsolás után töröljük az adatbázisunkból.

Jegyek és további információk a Live Nation weboldalán és közösségi felületein!

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,012KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók