Hirdetés

A Rise Against is jön a Budapest Parkba

A Rise Against nyáron megjelent Nowhere Generation című legújabb nagylemeze ezúttal sem okozott csalódást, egy igazán pörgős punk-rock anyagot dobtak piacra. A szövegvilág napjaink egyik nagy problémájára, arra a társadalmi és gazdasági helyzetre koncentrál, ami a mostani fiatal generáció számára próbálja ellehetetleníteni, hogy az „amerikai álmot kergessék”.

A Rise Against 1999-ben alakult, a nagy áttörést mégis a 2004-ben megjelent harmadik, Siren Song of the Counter Culture című stúdiólemezük hozta meg. Ezt követően az albumaik sorra a Top10-be kerültek a Billboard 200-as listáján. Az idén nyáron kilencedikként kiadott anyagukról Tim McIlrath, a zenekar énekese, gitárosa, dalszövegírója a következőképpen nyilatkozott:

“Van ez a mondás, ami mindannyiunkat végigkövet gyerekkorunkban, hogy a saját generációnk tulajdonképpen a szüleinkét viszi tovább, sőt, ha lehet, akkor egy még jobb és ígéretesebb formában. Valahogy mégis úgy tűnik, mintha az amerikai álom egy csomó embernek nem úgy sikerülne, mint ahogy az meg van írva. A fiatalok nem úgy lépkednek már a ranglétrán, ahogy az a múltban történt. Én pedig ezt maximálisan átérzem, és úgy érzem, erről beszélnünk kellene.”

McIlrath hozzátette továbbá, hogy a lemez mondanivalójának alapja abból származik, hogy rengeteget beszélgetett a lányaival és a rajongóival, akik által első kézből érzékelheti azt, hogy a generációs szakadék egyre gyorsabban növekszik, és a fiatalok egyre inkább társadalmi, gazdasági és politikai bizonytalanságba kerülnek. A lemezzel reméli, hogy fel tudják hívni a figyelmet erre a problémára, függetlenül attól, hogy nem feltétlenül kényelmes erről a témáról beszélni, de akkor sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ugyanakkor nem ez az első alkalom, amikor a zenekar kiáll egy lényeges ügy mellett. Korábbi dalaikban érintettek már LGBTQ-jogokat, kihangsúlyozták az állatvédelem és a környezetvédelem fontosságát, valamint kitértek a modern hadviselésre is, amik miatt az NME magazin egyenesen az egyik legfontosabb punkzenekarnak nevezte ki őket.

A zenekar úgy véli, az emberek őszinteséget várnak a zenétől, ami akár a változás katalizátora is lehet. Valamint az is alapvető szempont náluk, hogy szoros kapcsolatot ápoljanak a rajongóikkal, éppen ezért új lemezükkel 2022. június 14-én a Budapest Parkban is fellépnek.

A jegyértékesítés október 22-én 12 órakor indul.
Jegyek: https://www.budapestpark.hu/events/riseagainst-20220614
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/967035870691613

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk